Prostreno.cz

Pomalými doušky k rychlému hubnutí

Co pít, když člověk hubne? Kromě obyčejné vody není vůbec od věci vsadit na kávu, zelený čaj nebo hroznový džus. Když tyto spalovače kalorií zahrnete do svého pitného režimu, můžete v boji s nadváhou definitivně vyhrát!

Rozhodli jste se do Vánoc shodit ta nadbytečná kila, která vám tolik ničí sebevědomí? Ať už na tom nějakou chvíli „pracujete“, nebo jste s redukcí váhy teprve začali, vědci přinášejí spolehlivý seznam tekutých likvidátorů tuků. Co vám pomůže dosáhnout vytouženého cíle? Tihle pomocníci jsou prý sázkou na jistotu!

Káva jako vzpruha i fitness fígl

Že je kofein asi nejvyužívanějším stimulantem v únavové krizi, o tom není třeba vůbec pochybovat. Věděli jste ale, že úzce souvisí také s hubnutím? Jistá americká studie, do níž bylo zahrnuto sto jedinců z řad obou pohlaví, prokázala, že pijani černého zlata mají menší obvod pasu i nižší index tělesné hmotnosti. Jak je to možné? Odborníci si tento zajímavý jev vysvětlují tím, že kofein urychluje oxidaci tuků i metabolismus – a to o celých 25 %.

Nutno ovšem zmínit, že je třeba pít kávu černou, tedy bez zbytečných sladidel a tučné smetany, jinak její blahodárné zeštíhlující schopnosti přijdou úplně vniveč. Nezapomínejte ani na to, že denní doporučený a bezpečný „příděl“ jsou čtyři šálky.

Zelený čaj? To je základ

Nápoj, který se pije již pět tisíc let, je povinnou výbavou všech dietářů. A to bez nadsázky! Je prokázáno, že jeho pravidelná konzumace je efektivní zbraní proti nadváze, tudíž si na něm neváhejte smlsnout i vy. Hlavním tajemstvím tohoto přírodního občerstvení je vysoký podíl silných antioxidantů (katechinů), jež významně podporují spalování kalorií. Důvodů, proč zelený čaj zařadit do pitného režimu, je ale víc. Kromě toho, že vám pomůže získat menší konfekční velikost, rovněž sníží hladinu vysokého cholesterolu a přispěje k regulaci krevního tlaku.

Hroznový džus jako trefa do černého

I malá sklenka hroznové šťávy prý dokáže velké věci. Tedy alespoň tak to na základě nedávného výzkumu tvrdí američtí odborníci. Ti došli k jednoznačnému názoru, že jisté sacharidy obsažené v hroznech mají přímý vliv na sekreci inzulinu, čímž stimulují i ten nejlínější metabolismus. Na škodu není ani to, že tento nektar je přímo nabitý antioxidanty, které se hodí v každém případě, neboť bojují proti mnoha závažným chronickým onemocněním. Takže na zdraví a do dna!

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/weight-loss-drinks, https://www.everydayhealth.com/weight/best-and-worst-types-of-alcohol-for-weight-loss/





Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat