Prostreno.cz

V sychravém počasí zahřeje pampeliškový čaj

Chcete potěšit své chuťové buňky a zároveň udělat něco pro své zdraví? Postavte si na pampeliškový čaj, který obsahuje spoustu důležitých živin, redukuje krevní tlak a podpoří vaše trávení. Ovšem i se záněty si hravě poradí!

Znáte to, venku je ošklivo, takže se hodláte zachumlat do deky a strávit odpoledne zaslouženým nicneděláním. Co by vám kromě odpočinkové komedie v televizi mohlo zpříjemnit relax? Přímo se nabízí šálek pampeliškového čaje, který vás nejen zahřeje, ale poskytuje i jisté benefity. Jaké výhody z tohoto nápoje můžete čerpat?

Extra porce výživných látek

Že jen z ovoce a zeleniny můžete „tankovat“ cenné živiny? Co vás nemá, jejich bohatými zdroji jsou také bylinky, přičemž smetánka lékařská není žádnou výjimkou. Obsahuje totiž celou řadu antioxidantů, překvapivě vysoký podíl vlákniny a širokou škálu vitaminů i minerálů. Máme-li být konkrétní, jmenovitě se jedná o vitaminy C, A, K, D a B6, stejně jako vápník, draslík a hořčík.

Redukce krevního tlaku. Nehodí se i vám?

Jak již bylo zmíněno výše, opomíjená rostlinka se žlutými květy platí za neskromnou zásobárnu draslíku. To je minerál, který prokazatelně pomáhá redukovat krevní tlak, čímž přispívá ke snížení rizika nejrůznějších kardiovaskulárních chorob. Patříte-li ke skupině jedinců, kterým byla diagnostikována hypertenze, může pro vás být „pampeliškové občerstvení“ chutným řešením situace.

Stopka zánětům, ze kterých nic dobrého nekouká

Pokud trpíte chronickým zánětem a obáváte se, že stálý příjem chemických léků zničí vaše zdraví, zvažte, že svou domácí lékárnu rozšíříte o sáček se sušenou smetánkou. Je všeobecně známo, že tento poklad má úžasné protizánětlivé schopnosti, tudíž může být součástí nejedné ozdravné kúry. Jako bod navíc se dá považovat i to, že přispívá k vyplavování toxinů z těla, pomáhá čistit krev a usnadňuje hubnutí.

Bezproblémové trávení, co šlape jako švýcarské hodinky

V původním americkém a čínském léčitelství se pampeliška používá k úlevě od zácpy po tisíce let, neboť některé její složky dokáží napravit i to nejporuchovější trávení. Bylinka, jež patří mezi naprostou klasiku, je tedy vhodným prostředkem v krizových situacích, neboť povzbuzuje pohyby střev a zabraňuje nepříjemným gastrointestinálním problémům.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat