Prostreno.cz

Zkrášlete se pomocí oleje tea tree. Pomáhá na celulitidu, akné i lupy

Používáte esenciální oleje jen na provonění a zútulnění domácí atmosféry? Jste sami proti sobě. Konkrétně ten z kajeputu střídavolistého vyzraje nad nechtěnými pupínky a zároveň zlepší kvalitu vašich vlasů.

Tea tree oil je často spojován s původními domorodými obyvateli australské pevniny, kteří jsou označováni za jeho vůbec první uživatele na světě. O výjimečnosti tohoto přírodního zázraku se vědělo už za druhé světové války, neboť byl součástí balíčků první pomoci pro armádu a námořnictvo. K čemu se olej získávaný z kajeputu střídavolistého, což je strom keřovitého vzrůstu, může hodit právě vám? Jeho kosmetické přednosti vás zkrátka nadchnou!

Spolehlivá záchrana od akné

Antibakteriální, antiseptické a antivirové schopnosti dělají z vychvalovaného „medikamentu“ výborného pomocníka v případě problematické pokožky. Máte takový „dar“ i vy? Pak musíte vědět, že tohle „mazání“ zabraňuje dalšímu rozšiřování infekcí, zatímco uspíší hojení zanícených pupínků. Podle britských odborníků působících na Velšské univerzitě je tato léčba dokonce stejně účinná, jako běžně předepisované prostředky na akné. Promíchejte pět kapek tekutého spasitele se dvěma lžičkami medu. Získanou směs si aplikujte na obličej, a zhruba po pěti minutách opláchněte vlažnou vodou.

Celulitida? S tou se pomalu rozlučte

Máte sebevědomí na bodu mrazu, protože pomerančová kůže se „zabydlela“ na vašich stehnech a zadních partiích? Nezoufejte, i na tenhle nešvar lze vyzrát, byť to teď možná tak úplně nevypadá. Řešení představuje tea tree oil! Vzhledem k jeho vlastnostem, jež jsou popsány výše, si dokáže s celulitidou hravě poradit. Na nic tedy nečekejte a vrhněte se do práce. Namočte kousek čisté tkaniny do vody a nakapejte na ni tři kapky oleje. Látkou si pak krouživými pohyby přejíždějte po zasažených místech. Nutno podotknout, že máte-li citlivější pleť, bezprostředně po kúře zavítejte pod sprchu, aby nedošlo k jejímu podráždění. Při pravidelném opakování procedury máte brzy po starostech!

Vlasy jako z reklamy. Pořiďte si je na počkání

Možná tomu nebudete věřit, ale čajovníkovou terapii hodně ocení i vaše hříva, které teď dávají nízké venkovní teploty pořádně zabrat. Olejíček, o němž právě hovoříme, totiž stimuluje vlasové folikuly k růstu, předchází lupům i vypadávání, dodává lesk a prokazatelně zlepšuje kvalitu koruny krásy. Přidávejte si jeho malé množství do šamponu při každém mytí, je to ten nejjednodušší způsob, jak všechny popsané benefity „dostat“ na svou hlavu. Začnete ještě dnes?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat