Prostreno.cz

Domácí účinné prostředky pro suchou pleť

Jste přesvědčení o tom, že na pokožku zoufale postrádající hydrataci platí jen předražené krémy z drogerie či lékárny? Ale jděte! Zkuste ošetření v podobě medu, banánu nebo ovesných vloček, to se teprve budou dít věci!

Mít suchou pokožku, ať už na obličeji, nohou či rukou, není žádná hitparáda. Kůže má tendence k červenání, svědí jako čert, a ke všemu se odlupuje, což nevypadá zrovna nejlépe. Víte o tom svoje, protože přesně tahle patálie vás dohání k naprostému šílenství? Schovejte si paniku na později, teď je třeba situaci neprodleně napravit! Pokud čekáte, že vás vyšleme do drogerie pro drahý krém, jste na omylu. My vám totiž doporučíme tyhle domácí prostředky!

Banán není jenom k jídlu

Není žádnou novinkou, že tropické ovoce značně pomáhá při regulaci krevního tlaku, předchází zácpě a zvyšuje energetickou hladinu. Málokdo tuší, že dokáže rovněž zabojovat proti vředům, zatímco stimuluje produkci šťastných hormonů, čímž zlepšuje náladu. Je to všechno? Ale kdepak, kompletní výčet zdravotních pozitiv si necháme na jindy, zaměříme se raději na banánové kosmetické přednosti.

Věděli jste, že tyto dary přírody díky svému složení pomáhají obnovit přirozenou strukturu pokožky? Proto neváhejte rozmělnit jeden větší kousek a získanou pastu si aplikujte na postižená místa. Po půl hodině působení se vydejte do koupelny, kde dojde na oplach.

Med, sladidlo s výhodami

Nejstarší sladidlo v dějinách je pověstné svými antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi, stejně jako vysokým podílem výživných látek. Ovšem nelze mu „odpárat“ ani to, že je famózním zprostředkovatelem hydratace, přičemž funguje jako účinný omlazovač. Promíchejte med s vodou v takovém poměru, aby vzniklo sladké mazadlo v konzistenci krému. Po nanesení ho nechte několik minut dělat svou práci, poté smyjte všechny pozůstatky. Při pravidelném opakování této kúry budete z výsledků skutečně nadšení!

Ovesné vločky? Ty přidejte do lázně

Máte rádi dlouhé koupele při svitu svíček? Povzneste tento odpočinkový rituál na ještě vyšší úroveň a sáhněte po ovesných vločkách. Existuje více variant, jak se s nimi vykoupat, my vám představujeme tu nejjednodušší, která si nežádá náročnou přípravu ani pozdější úklid koupelny. Rozemelte jeden šálek zmíněného obilného produktu, přesypte jeho obsah do plátěného pytlíčku a přidejte do vodní lázně. Tento levný zlepšovák neuvěřitelně zjemní, zvláční a vyživí pokožku. Také působí proti nepříjemným vyrážkám a ekzémům! Už si napouštíte vanu?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat