Prostreno.cz

Potraviny úspěšné v boji nad břišním tukem

Co mají společného ryby s hořkou čokoládou a tropickými banány? Víc, než byste řekli. Pokud tyto pomocníky zahrnete do jídelníčku, existuje vysoká šance, že se nechtěné „pneumatiky“ konečně zbavíte!

Nalijme si čistého vína. Faldík v oblasti pasu není jen postrachem plesové sezony. Věřili byste tomu, že platí i za vážnou zdravotní hrozbu? Lékaři si totiž břišní tuk dávají až podezřele často do souvislosti se zvýšeným rizikem diabetu, kardiovaskulárních chorob, nebo dokonce některých typů rakoviny. Proto je nejvyšší čas vyhlásit mu válku! Které potraviny vám v tom mohou pomoci?

Ryby. Dopřávejte si je pravidelně

Kdy jste si naposledy z obchodu donesli lososa, tuňáka nebo sardinky? Pokud už si ani nepamatujete, máte teď k pravidelné konzumaci zmíněných živočichů skvělou motivaci. Tahle mořská strava nabízí poctivé množství vitaminu D, což hraje ve váš prospěch. Potvrzují to závěry americké studie uskutečněné na Institutu výživy univerzity v Tennessee. Z nich vyplývá, že dostatek „déčka“ podstatně snižuje produkci steroidního hormonu kalcitriolu, který má prsty v ukládání tuků. Nutno zmínit, že až se jmenovaných ryb přejíte, můžete vsadit na další zdroje, mezi něž patří vejce, droždí, žampiony, hovězí játra, mandle, obiloviny, tofu či ovesné vločky.

Hořká čokoláda. A to jako vážně

Britští vědci překvapují názorem, že i jeden čtvereček tmavé čokolády s vysokým obsahem kakaa nastartuje pozornost a povzbudí unavené smysly stejně dobře jako hrnek kávy. Jenže pozor, to není jediný důvod, proč si tenhle mls přestat vyčítat! Dobrota v šustivém obale se může pochlubit neskromným množstvím antioxidantů a dalších prospěšných látek, jež přispívají k regulaci hladiny cukru v krvi. Tím „čokoška“ dle názoru expertů předchází nezřízeným chutím na zakázané potraviny, zatímco omezuje pravděpodobnost vzniku diabetu 2. typu. Není lepší dát si kousek „povoleného dopingu“, než zhřešit třeba pytlíkem brambůrek?

Banány, exotická podpora

Každý ví, že banány jsou darem pro srdce, neboť jejich vysoký obsah draslíku normalizuje hladinu krevního tlaku. Ale že jsou spasiteli také při hubnutí? To bude pro mnohé nejspíš novinkou. Tropické ovoce platí za skvělý zdroj vlákniny, jež prospívá trávení a navozuje dlouhodobý pocit sytosti. Plod ukrytý pod slupkou ovšem regeneruje i svaly po cvičení, a díky přítomnosti vitaminů skupiny B urychluje metabolismus, tudíž významně podporuje spalování nahromaděných tuků.

Zdroj: https://www.medicinenet.com/what_foods_help_burn_belly_fat/article.htm, https://www.byrdie.com/diet-to-lose-belly-fat





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat