Prostreno.cz

Nenechte zimu zničit vaší pokožku

Zima neznamená jen zahalit tělo do teplého oblečení, ale také zvýšenou péči o naši pleť, pokožku a vlasy. Ledový a suchý vzduch není pro naši pokožku nijak příjemný ani prospěšný. A pak je tu příchod do teplé místnosti. Vlivem těchto velkých výkyvů tepla je pokožka suchá, popraskaná a napjatá. Poradíme vám, jak jí dopřát tu nejlepší péči v tomto chladném období a jakým chybám se letos vyhnout.

Pozor na horkou sprchu

I když je to lákavé, hned po příchodu domů skočit do vany naplněné horkou vodou pro naši pokožku takové blaho není. Horká voda pleť vysušuje, a to samé platí o vysušování vlasové pokožky, které vede k tvorbě lupů. Ať už jsou venku teploty jakékoli, snažte se udržovat vodu na rozumné teplotě, spíše vlažné. Po koupeli pokožku jemně osušte a aplikujte tělové mléko.

Zvýšenou pozornost potřebují ruce, ale i chodidla

Právě v zimě dostávají největší šoky naše ruce, hned za nimi také trpí chodidla. Proto jim občasně dopřejte tělový peeling a hned poté aplikujte hydratační krém, nejlépe na noc, Krém tak bude mít dostatek času se vsáknout. Pokud jsou vaše ruce již popraskané, naneste na ruce silnější vrstvu mastnějšího krému, vklouzněte do kosmetických rukavic a nechte působit přes noc. Tento proces opakujte podle potřeby, za pár dní budou vaše ruce opět v kondici.

Nezapomínejte na peeling

V zimě se naše pleť velmi rychle vysušuje, a tak vznikají nejen na obličeji suché šupinky kůže. Předejít tomu můžete pravidelným „drhnutím“ pleti. Obličejové peelingy jsou o něco jemnější než tělové, takže je mezi sebou opravdu nezaměňujte, peeling obličeje si můžete dopřát dvakrát až třikrát týdně. Častější používání peelingových prostředků přispívá k tvorbě vrásek, takže všeho s mírou. Tělové peelingy jsou o něco hrubší a zcela stačí aplikace jednou až dvakrát týdně. Po peelingové očistě nezapomeňte aplikovat hydratační krém či tělové mléko.

Rty jako v bavlnce

Ruku na srdce, jak často si během dne aplikujete balzám na rty? Tady platí mazat, mazat a mazat. V zimě máme často zlozvyk své suché rty olizovat, a to je v chladném počasí to nejhorší. Takže se vybavte klidně hned několika balzámy, jeden patří do koupelny, další do kabelky a třetí na pracovní stůl či do šuplíku. Jedině tak si zachováte rty hebké, lákající k políbení pod svátečním jmelím.

A co vlasy?

Vlasy taktéž v zimě trpí a neměli byste jim odpírat olejové balzámy a vlasové hydratační kůry. A nemusíte do nich ani investovat mnoho peněz. Stačí si v mističce ohřát potřebné množství olivového, mandlového či kokosového oleje a aplikovat na celou délku vlasů, včetně pokožky hlavy až ke kořínků. Poté vlasy zabalte nejlépe do nahřátého ručníku a nechte působit několik minut. Závěrem vlasy umyjte běžným šamponem a pozor opláchněte vlažnou vodou. Horká by vlasy opět vysušovala!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat