Prostreno.cz

Na strie je odborník obyčejná brambora

Vzhled vašich stehen a zadních partií vám nedá spát? Nezoufejte, i na nenáviděné strie se dá vyzrát, jen vám dosud nikdo neporadil správnou strategii! My vám neodtajníme jeden, ale hned tři způsoby, jak se svého problému nadobro zbavit!

Ze závěrů studie provedené Americkou akademií dermatologie jednoznačně vyplývá, že až 90 % gravidních žen čelí striím, které se nejčastěji objevují ve třetím trimestru těhotenství. Rizikovou skupinou ale nejsou jen nastávající matky, neboť na tento kosmetický problém si stěžují i lidé s nadváhou nebo nadšenci do sportovní kulturistiky. Jak se proti trhlinám ve vazivové vrstvě kůže, jejichž typickým místem výskytu jsou dolní partie břicha, prsa, stehna a hýždě, dá bojovat? Zkuste to domácími prostředky, doporučujeme vám zejména tyhle!

Cukr jako sladká první pomoc

Sladidlo, které si vysloužilo přezdívku „bílé zlo“, je díky své hrubé struktuře ceněným exfoliačním prostředkem. To znamená, že odstraňuje odumřelé kožní buňky, čímž vzhled strií značně vylepšuje. Chcete-li tento fígl vyzkoušet na vlastní kůži (a to doslova), pak cukr promíchejte s několika kapkami citronové šťávy a trochou mandlového oleje. Získanou směsí masírujte postižené oblasti, poté opláchněte všechny pozůstatky vlažnou vodou. Pro maximální výsledky je třeba tuto kúru opakovat každý týden.

I brambora dokáže přidat ruku k dílu

Nezvratitelným faktem je, že brambory tvoří základ našeho jídelníčku, což potvrzují i statistiky. Ty sdělují, že průměrný našinec jich spotřebuje bezmála 70 kilogramů ročně. Jak jste na tom vy, také na ně nedáte dopustit? Pak vás jistě potěší, že jejich dobrodiní nekončí jen na talíři. Brambory totiž obsahují cenné složky, které podporují regeneraci poškozených kožních buněk, proto jsou báječným prostředkem nejen na strie, ale i celulitidu. Použijte šťávu z několika syrových kousků jako mazadlo, jež necháte působit deset minut. Po uplynutí stanovené doby je ideální čas na sprchu.

Vaječný bílek jako tajný triumf

Vzhledem k tomu, že vajíčka jsou nabitá bílkovinami, jako možná varianta se vyloženě nabízejí. Obzvláště bílek je famózním kosmetickým přípravkem, neboť kůži zpevňuje a předchází jejímu zarudnutí. Dokonce funguje i na akné, ale o tom až jindy. Číňané tohoto bledého zachránce využívali jako lak na nehty již ve 3. tisíciletí př. n. l., vy s jeho pomocí vyzrajete na popraskanou pokožku. Stačí si bílek aplikovat na místa, která vám nedají spát. Po aplikaci a jeho vstřebání ho jednoduše sloupněte. Čím častěji budete celý proces opakovat, tím dříve se dostaví výsledky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat