Prostreno.cz

Konopný olej nezatracujte. Chrání před rakovinou a tlumí stres

Špatná nálada, úzkosti, otravné akné, záněty či chronické bolesti. Ano, s tímhle si konopný olej, který je považován za naprosto legální doplněk stravy, hravě poradí. Vyzkoušíte jeho mocné schopnosti i vy?

Konopí seté (Cannabis sativa) je bezpochyby nejkontroverznějším a nejdiskutovanějším kultivarem přírodní říše. Rostlina, jejíž stopy sahají až do roku 3500 př.n.l, je dnes lékem, potravinou i nejčastěji zneužívanou rekreační drogou. A to je také důvod, proč na ni mnozí koukají skrz prsty! Pravdou ovšem je, že olej, jenž se získává lisováním semen konopí, se doma může opravdu hodit. K jakým účelům? Tyhle k jeho koupi možná přesvědčí i vás!

Účinný prostředek proti bolesti

Již mnoho a mnoho studií poukázalo na to, že diskutovaná bylina s typickou vůní má významný vliv na tlumení chronické bolesti i všemožných zánětů. Vědci si dokonce troufají tvrdit, že k úlevě i zmírnění obtíží dochází již po sedmi dnech konzumace. A prý stačí „užívat“ jen malé množství! Nutno zmínit, že tento tekutý „prášek“ se obzvláště doporučuje pacientům s revmatoidní artritidou a roztroušenou sklerózou.

Konec splínům a úzkostem

Doléhá na vás špatná nálada, která vás doslova tíží? Ať už je jejím strůjcem cokoli, řešení představuje tekutina, o níž je právě teď řeč. Americký výzkum uskutečněný v roce 2010, prokázal, že zelený medikament v sobě ukrývá 500 různých sloučenin, přičemž 104 z nich přímo ovlivňuje neurotransmitery v mozku související s pocity radosti a uvolnění. Pokud máte obavy, že zmíněná „optimistická alternativa“ způsobuje závislost, hoďte je za hlavu. Poznatky jiného amerického průzkumu naznačují, že přípravky s obsahem konopí mohou být používány k léčbě dětských posttraumatických stresových poruch nebo nespavosti. Stačí vám to k uklidnění?

Prevence rakoviny? Ano, to také

Stále častěji se objevují tvrzení, že marihuana poskytuje ochranu před rakovinou, neboť dokáže eliminovat její buňky. Jak je to možné? Za vším stojí kanabinoidy, což jsou látky vyskytující se pouze v rostlinách konopí. Doposud jich bylo objeveno a pojmenováno 100 druhů, takže nejde o žádné zanedbatelné množství. Právě jejich působení podle lékařů podstatně snižuje riziko rakoviny a značně přispívá i k její léčbě.

Vítaná stopka akné

Potýkáte se s rudými pupínky, které se „ozývají“ v nejméně vhodných chvílích? Pak je pro vás konopný olej jasnou volbou. Jeho síla vězí v tom, že dokáže efektivně zničit bakterie, odstranit přebytečný maz a ještě vyrovnat PH pokožky. Když se to všechno spojí dohromady, nenáviděné akné nemá žádnou šanci!





Tip na večeři

Více tipů

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat