Prostreno.cz

Tělo vám dá vědět o nutnosti detoxu jater

Neschopnost zhubnout, zhoršená pleť, zápach z úst nebo zadržování tekutin. Těmito signály se vám játra snaží naznačit, že byste měli popíjet více mátového a kopřivového čaje. A jak s tím vším souvisí česnek?

Játra patří mezi nejdůležitější orgány. Co že to mají v popisu práce? V první řadě se starají o detoxikaci krve a odstraňování jedů. Souběžně ovlivňují také metabolismus tuků, cukrů i bílkovin, produkují žluč, ukládají železo a přispívají k tvorbě hormonů. Co se stane, pokud nemohou pracovat správně? A co takovou poruchu vlastně způsobuje?

Nebezpečí, které si nevybírá

Konzumace tučných potravin, náklonost k alkoholu, absence jakéhokoli pohybu nebo dlouhodobé užívání léků. Tohle všechno dle názoru odborníků přispívá ke znečistění jater, přičemž nahromaděné toxiny nadělají v organismu pořádnou paseku v podobě vleklých zdravotních obtíží. Jak zjistíte, jestli se to netýká i vás? Tato varovná znamení se obvykle nemýlí.

Hubnutí bez výsledku jako jasný signál

Ačkoli se snažíte ze všech sil, toho faldíku na břiše se ne a ne zbavit? Chyba nemusí být ve špatně nastaveném dietním režimu, ale někde mnohem hlouběji – třeba ve zhoršeném metabolismu. Ten vlivem nefungujících jater „jede na půl plynu“, což se obvykle projeví neschopností dopnout kalhoty.

I zápach z úst mnohé naznačuje

Že za zkaženým dechem stojí jen zubní kazy, ustupující dásně nebo záněty jícnu a nosních dutin? Ne vždycky. I tenhle pro okolí nelichotivý stav může signalizovat problém s již zmíněným orgánem. Je to proto, že jakmile není schopný filtrovat odpadní látky, pro bakterie to představuje vhodné podmínky k existenci. A když nezvaní hosté začnou zejména v dutině ústní zvesela prosperovat, nepomůže ani mentolová žvýkačka.

Zavodňování? Hlavní ukazatel

To, že tam uvnitř není vše, jak má být, odhalí i nepříjemné zadržování tekutin v nohou a rukou. Poznat se to samozřejmě dá bystrým okem, ovšem provést lze i malý a rychlý test. Pokud otisky prstů zůstanou po zmáčknutí pokožky viditelné i několik sekund, pak máte na krku problém.

Deprimující návštěvy akné

Pokud „zanesená“ játra selhávají, zvyšuje se také pravděpodobnost hormonální nerovnováhy, jež se projevuje častým výskytem nechtěných pupínků, vyrážek a dalších nežádoucích kožních stavů. Kde hledat první pomoc? Zaručené prostředky nabízí matka příroda. Využijete je?

Úklid, který nezůstane bez odezvy

Na pročistění útrob se báječně hodí bylinkové čaje. Vsadit můžete na mátu, kopřivu nebo ostropestřec. Odborníci rovněž doporučují konzumaci česneku, který má antioxidační účinky. Podle nich se vyplatí vsadit i na červenou řepu, listovou zeleninu a jablka, jež nabízejí vysoký podíl vlákniny. Nezapomeňte také na pravidelný pohyb, i díky němu vrátíte játrům ztracenou kondici!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat