Prostreno.cz

Esenciální oleje, se kterými vyzrajete na opary

Zase se vám na rtu utvořilo cosi, co tam rozhodně nepatří? Nad nevítaným kožním útvarem můžete zvítězit s pomocí esenciální máty nebo kurkumy. Mocnou zbraní je ovšem také olej z čajovníku australského!

I malý opar dokáže člověku pěkně „zatopit“. Nakažlivé onemocnění, za kterým stojí virus Herpes simplex (HSV), nejenže nepříjemně svědí, ale platí také za nevzhlednou ozdobu. A co je úplně to nejhorší, jakmile se jednou objeví, moc rád se opakovaně vrací na „místo činu“! Co si s takovým nadělením počít? Pro pomoc můžete samozřejmě vyrazit do lékárny, ovšem připravte se na to, že za speciální mastičky draze zaplatíte. Nechcete raději vyzkoušet esenciální oleje? Konkrétně tyhle přispějí ke zdárnému vyřešení vašeho problému!

Tea tree nikdy nezklame

Olej z čajovníku australského se jako všestranný medikament s antiseptickými a antivirovými schopnostmi využívá již celá desetiletí. A není se čemu divit! Vždyť snižuje příznaky nachlazení a pomáhá odstraňovat vši, přičemž ničí plísně i bakterie. Díky svému unikátnímu složení si hravě poradí také s různorodými kožnými patáliemi, včetně oparů a bradavic. Jak s ním zacházet? Tři kapky „australského zázraku“ vmíchejte do trochy dalšího nosného oleje, kupříkladu kokosového, olivového nebo mandlového. Získanou směs pak na rudého nepřítele nanášejte třikrát denně.

Máta, to je klasika

„Větrová“ bylinka v esenciální podobě se doporučuje lidem, kteří se potýkají s alergiemi, astmatem nebo bronchitidou, neboť přispívá k minimalizaci zánětů a hlenů, čímž zprůchodňuje dýchací cesty. O tomto tekutém pokladu je rovněž všeobecně známo, že zvyšuje energetickou hladinu, zatímco na plné čáře vyhrává boj s migrénou. Jenže pozor, odepřít mu nelze ani to, že má chladivé účinky, urychluje hojení a tlumí bolesti. A přesně tohle potřebujete ve chvíli, kdy vyfasujete nevzhlednou ozdobu, jejíž likvidaci je věnován tento článek. Nutno zmínit, že použití je zde stejné, jako je popsáno výše.

Vyzkoušejte sílu kurkumy

Není žádným tajemstvím, že kurkuma oplývá hned několika příznivými účinky na lidské zdraví i krásu. Ještě jste s tímhle vonným olejem neměli tu čest? Je ideální čas to napravit. I tenhle aromatický „léčitel“ vykazuje silné protizánětlivé účinky, které se rozhodně neminou účinkem. Zároveň efektivně eliminuje viry a parazity, takže v případě oparů představuje slibného zachránce. Pokud se ptáte na pravidla „bezpečnosti práce“, jež byste před samotnou aplikací měli znát, držte se jedné zásady. Ještě před tím, než kurkumovým olejem ošetříte postižené místo, promíchejte ho s medem. Tohle „pomazání“ má zázračné schopnosti!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat