Prostreno.cz

Nejčastější chyby v péči o pleť a jak se jich vyvarovat

Vypadat mladší, mít málo vrásek a pokožku zdravou jako ve dvaceti, je snem řady můžu i žen. Jenže jaká péče je ta správná? A nedopouštíte se náhodou chyb, které by vám mohly stát v cestě za dokonalou pletí? Tohle je tajemství dokonalého vzhledu!

Každé ráno, když se podíváte do zrcadla, vidíte ten největší orgán lidského těla, a tím je kůže. Logicky je s přibývajícími léty opotřebováván, známky stárnutí jsou nezastavitelné. Miliony lidí po celém světě se snaží zmírnit tyto dopady různými kosmetickými přípravky, či další speciální péčí o pleť. Jenže, co je pro vaši pokožku skutečně dobré?

Chyby v péči o pleť

Různé ekzémy, pupínky a vyrážky si hojíte sami různými mastičkami z drogerie? Je to chyba! Pokud trpíte některým z těchto kožních onemocnění, měli byste se v prvé řadě zaměřit na jeho příčinu, a to ideálně s pomocí dermatologa. Kůži je třeba léčit v prvé řadě zevnitř! Tělo vám totiž prostřednictvím ní dává najevo, že je s ním uvnitř něco v nepořádku. Možná je na vině špatný jídelníček, potravinová intolerance či různé alergie.

Strava, která roli hraje vždycky

Dopřáváte si stravu bohatou na lepek, mléčné výrobky a cukr? Pak se možná nesmíte divit, že je vaše pokožka suchá, trpí předčasným stárnutím, růžovkou nebo ekzémem, jelikož tyto tři skupiny potravin patří mezi velmi zánětlivé. Navíc se úplně neslučují se zdravou a vyváženou stravou, kterou vaše pleť potřebuje ze všeho nejvíce!

Hodnota pH zdravé pokožky se pohybuje od 4 do 6. Tato mírná kyselost pomáhá zabránit nadměrnému množení škodlivých bakterií a podporuje její sílu a strukturu. Udržováním hodnoty pH pomáháte pleti bránit vzniku akné a udržovat ji svěží a mladistvou. Většina kosmetických přípravků jsou příliš alkalické, například mýdla a pěnové koupele. Zkoumejte tedy podrobně přípravky, které používáte a udržujte pH v rovnováze.

Také to přespříliš nepřehánějte s výrobky, které jsou označovány jako antibiotické, antimikrobiální a dezinfekční. Kůže má svoji vlastní mikrobiologii s jemnou rovnováhou mikroorganismů, která ji pomáhá udržovat zdravou. Při úplném zničení těchto mikroorganismů se mohou objevit kožní problémy. Tedy všeho s mírou. Šetřete vaše ruce a například při úklidu vždy používejte ochranné rukavice.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat