Prostreno.cz

Živočišné uhlí použijte i pro tu opačnou stranu těla

Už pěkně dlouho bojujete s nadměrně se mastící pokožkou? Je tedy nejvyšší čas vyzkoušet masku z aktivního uhlí, která přebytečné oleje efektivně odstraní. Mimochodem, podobně lze vyzrát i na šediny a vrásky!

Když se řekne živočišné uhlí, každého zřejmě automaticky napadnou střevní potíže. Je pravda, že přesně v těchto situacích je „černý medikament“ vhodnou volbou, neboť se v trávicím traktu nevstřebává, ale váže na sebe bakterie, toxiny, odpadní produkty metabolismu a další chemické sloučeniny, jež bývají často příčinou nepříjemných břišních obtíží. Končí tím ale pole působení tohoto léku? Kdepak, uplatnit se dá i jako kosmetický zlepšovák. S jakými problémy si aktivní uhlí hravě poradí?

Mastná pleť? Té už odzvonilo

Vaše nervy doslova drásá lesknoucí se pokožka? Pokud hledáte příčinu mazlavého nešvaru, těch může být více. Přímo se nabízí třeba špatný jídelníček, v němž překypují nezdravé tuky, ale scházejí potřebné vitaminy a minerály. Mezi hlavní faktory zvyšující produkci mazu však patří i nedostatek spánku, kouření, alkohol či používání nevhodných zkrášlovacích produktů. Náprava? Tu překvapivě představuje „temný prášek“, jež se doporučuje na průjem. Jakmile ho důkladně rozdrtíte, a přidáte trochu vody i malé množství gelu aloe vera, máte k dispozici parádní pastu, jež bezprostředně po nanesení odstraňuje z kůže nejen nečistoty, ale i přebytečné oleje. Nutno dodat, že optimální doba působení je půl hodiny.

Unavená vizáž, která očividně potřebuje vzpruhu

Působí-li váš zevnějšek mdlým a vyčerpaným dojmem, i tehdy to chce „uhelný zásah“. Ten v praxi vypadá tak, že budete postupovat jako v předchozím případě, ovšem vynecháte přídavek v podobě aloe vera. Vzniklé černé „mazání“ díky svým lehce abrazivním vlastnostem funguje jako exfoliační první pomoc. Masírujte si jím tvář krouživými pohyby, a to několik minut, poté smyjte. Tím efektivně odstraníte odumřelé kožní buňky, což je ten nejlepší „úklid“. Tento peeling prováděný jednou týdně se vřele doporučuje při celkově unavené pokožce, vráskách, rozšířených pórech, nestejnoměrném zabarvení kůže nebo tvorbě pigmentových skvrn.

Šediny, které potřebujete zamaskovat

Hned ze startu je třeba upozornit, že tato metoda je vhodná pouze pro majitelky tmavých vlasů. Jestli vás trápí šediny, ale nejste fanouškem kupovaných barev z drogerie obsahujících spoustu chemie, jako skvělá kamufláž světlých vlasů se jeví černé uhlí. No vážně! Rozpusťte dvě tablety v šálku teplé vody a tekutinou si pravidelně oplachujte vlasy. Vůbec nic nezkazíte ani tím, když onen roztok necháte na vlhké hřívě „fungovat“ klidně i hodinu. Jestli to zabere? Přesvědčte se sami na vlastní oči…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat