Prostreno.cz

Úklid plic s pomocí přírody

Špatně se vám dýchá? Možná proto, že vaše plíce jsou znečištěny všudypřítomnými toxiny, které omezují jejich fungování. Pijte tedy hroznový džus nebo mátový či zázvorový čaj. Tyhle nápoje vyženou škodlivé látky z těla!

Nádech a výdech. Tenhle životně důležitý „proces“, jehož si vlastně ani nevšímáte, se za jediný den odehraje přibližně 20 tisíckrát. Ano, takhle jsou plíce výkonné! Jejich hlavním úkolem je získávat ze vzduchu kyslík a přenášet ho do krve, z níž zpětně odebírají oxid uhličitý. Pokud je však tento orgán znečištěn toxiny, které člověk chtě nechtě přijímá z potravin, ovzduší, kosmetických produktů nebo úklidových prostředků, může dojít ke snížení jeho funkcí. A to předpovídá jediné, pořádné zdravotní obtíže. Jak zdraví a kondici svých plic ve všech směrech podpořit? Američtí odborníci ze zdravotnické organizace WEGO Health doporučují tyto kroky.

Rozlučte se s cigaretami. Pro vaše dobro

Kouříte? Asi není třeba zmiňovat, že taková neřest vám dvakrát neprospívá, viďte? Je úplně jedno, zda v trafice žádáte cigarety lehké, těžké, „slimky“ nebo ochucené například mentolem. Bez ohledu na druh vám každý tabákový výrobek pošle do těla zhruba čtyři tisíce chemických látek. Ďábelská směs těchto „jedů“ výrazně zvyšuje riziko nejen rakoviny, ale i bronchitidy, pneumonie (odborný název pro zápal plic) nebo tuberkulózy. Opravdu nechcete nikotinový zlozvyk poslat takříkajíc k šípku?

Zahrňte do pitného režimu hroznový džus

Dle názoru expertů může konzumace šťávy z hroznů značně urychlit spalování kalorií, čímž bojuje proti nadváze. Údajně je to díky obsaženým sacharidům, jež mají přímý vliv na sekreci inzulínu, zatímco podporují hubnutí. Onen nápoj je však prospěšný i jinak. Přítomná vláknina ve spolupráci s antioxidanty nejenže detoxikuje organismus, což se příznivě dotýká i plic, ale také reguluje škodlivý cholesterol. Proč to tedy nevzít ze širšího spektra, no ne?

Efektivní úklid s pomocí přírody

Mezi další metody, jak své plíce zbavit toxinů, je „užívání“ zázvorového nebo mentolového čaje. Oba tyto doporučované „medikamenty“ uvolní dýchací cesty, a navíc působí protizánětlivě, což je jen ku prospěchu věci. Nezapomeňte zvýšit i spotřebu citronu, který jakožto silný antioxidant patří mezi mocná „čistidla“. Alespoň tedy podle lékařů z výše jmenované organizace!

Zdroj: https://explore.globalhealing.com/9-best-herbs-lung-cleansing-respiratory-support/, https://www.seafloraskincare.com/respiratory-issues-here-are-our-favourite-herbal-remedies-to-improve-lung-health/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat