Prostreno.cz

Olej z tresčích jater je vítanou prevencí rakoviny

Cokoli „zavání“ rybinou, tomu se celá léta úspěšně vyhýbáte? V případě tresčího oleje se vyplatí udělat hodně velkou výjimku. Vždyť právě on zlepšuje zrak i kondici srdce. Ocení ho také vaše pokožka a kosti!

Prospěšný tresčí olej byl součástí každodenního života již před mnoha lety. V minulých dobách ovšem šlo o jakési nutné zlo, protože jeho chuť konzumenti často hodnotili nepříliš lichotivě. Dnes se při „užívání“ tohoto produktu ničeho nepříjemného obávat nemusíte, neboť olej z tresčích jater je na trhu k dispozici i ve formě kapslí, při jejichž spolknutí si ani nevšimnete, že jde o „rybí medicínu“. Co vám uvedený ozdravný zázrak podle odborníků přinese? Tyhle výhody na vás udělají dojem!

Bystrý zrak i důkladná očista organismu

S čím se výše zmíněný mazlavý „poklad“ může skutečně pochlubit, je neskromné množství vitaminu A. O této látce je všeobecně známo, že platí za báječnou oční výživu, přičemž podporuje integritu pokožky a zpomaluje tvorbu vrásek. Tím ale pozitiva zdaleka ještě nekončí. „Áčko“ má totiž pověst silného antioxidantu, což znamená, že ze všech sil pomáhá odstraňovat z těla nežádoucí toxické i odpadní látky, ze kterých nic dobrého nekouká.

Redukce cholesterolu, co padne na úrodnou půdu

Přírodní léčivo z mořských živočichů nabízí také vysoký podíl protizánětlivých omega-3 mastných kyselin. Proč je tento fakt pozitivní informací? Poznatky jisté americké studie publikované v magazínu American Journal of Clinical Nutrition informují o tom, že právě tyto kyseliny významně přispívají k regulaci škodlivého cholesterolu, čímž podporují funkce celého kardiovaskulárního systému. Zároveň dle expertů urychlují hubnutí a pozitivně ovlivňují paměť. I to je plus, nebo snad ne?

Vítaná prevence rakoviny a osteoporózy

Další důležitou živinou, jež by ve vašem jídelníčku rozhodně chybět neměla, je vitamin D. Ten organismus nutně potřebuje ke správné absorpci vápníku, přičemž jeho dlouhodobý nedostatek je spojován s rozvojem osteoporózy. Některé vědecké závěry dokonce směle naznačují, že „déčko“ rovněž poskytuje prevenci před rakovinou, a to zejména tlustého střeva. Odkud ho můžete čerpat? Odpověď je jasná, z tresčího oleje! Tak si tento zdroj dobrodiní nenechte ujít, vždyť byste byli sami proti sobě…





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat