Prostreno.cz

Detox pro odliv jedů z kůže

Vylučování jedů kůží se dá podpořit rostlinami, které vyvolávají pocení. Chystáte na detoxikaci organismu? Pak zkuste dvouzubec, tužebník nebo neobyčejně obyčejnou majoránku!

Nový rok, nové výzvy. Chcete zdravěji žít, očistit se, nebo zhubnout? Pak zkuste rostliny, se kterými se zapotíte. Z čeho můžete vybírat?

Citroník pravý

Citroník, citroník pravý, také citroník limonový (Citrus limon) je příjemně aromatickou rostlinou z čeledi rourovitých, která pochází z jihovýchodní Asie. Výrazné aroma této rostliny ukrývají nejenom květy, ale zejména plody citroníku. Ty se běžně nazývají citróny a pro svoji vůni, kyselou chuť a vysoký obsah vitaminu C patří k nejoblíbenějším citrusům vůbec. Koneckonců, léčivé, protizánětlivé a antioxidační vlastnosti citrónu se využívají od pradávna. Skvělé však je, že rostlina samotná, a také její plody, vyvolávají pocení.

Zelený čaj

Zdravotní účinky čajů jsou spojeny hlavně s polyfenoly neboli tříslovinami, které mají tak silný antioxidační účinek, že odvádí z našeho těla přebytek volných radikálů. Třísloviny ovlivňují i trávicí trakt, protože jsou schopny vázat a odvádět z organismu škodlivé látky. Nejinak tomu je i u zeleného čaje, který byste měli popíjet, pokud chcete ze svého organismu vyloučit všechny nežádoucí jedy.

Dvouzubec trojdílný

Dvouzubec trojdílný (Bidens tripartita) je jednoletá léčivá rostlina z čeledi hvězdnicovitých. Řadí se mezi plevel, který zarůstá neudržované prostory a dosahuje výšky až 60 centimetrů. Tento zázrak obsahuje hořčiny, třísloviny, silice, stopové prvky, flavonoidy, mangan a vitamin C. I tato bylinka, která se užívá ve formě nálevu a ze které se připravuje také tinktura, je při pocení nesmírně užitečná.

Kozinec blanitý

Extrakt z kořene kozince blanitého se v čínské medicíně běžně používá jako adaptogen. Co všechno umí? Pomáhá tělu zahnat stres a infekce horních cest dýchacích, také reguluje imunitní systém, zvyšuje počet bílých krvinek, stimuluje růst protilátek a vytváří rezistenci vůči virům a bakteriím. S ním tělo očistíte a zároveň připravíte na chřipkovou sezonu.

Majoránka

Že se majoránka hodí jen do bramboračky? Tak to je velký omyl. Podporuje tvorbu žaludečních šťáv, pozitivně ovlivňuje trávení, zklidňuje bolestivou menstruaci a odhání nespavost. Také se může pochlubit tříslovinami a hořčiny. Použijte ji, pokud se chystáte na detoxikaci kůží!

Maliník

Maliník obecný je hojně rozšířená rostlina, kterou lze najít po celé Evropě a také Asii. Patří k oblíbeným bylinkám nastávajících maminek. Čaj z něho připravený má vliv na činnost hladkého svalstva v malé pánvi a může pozitivně ovlivnit a možná i zkrátit průběh porodu. O maliníku však málokdo ví, že patří i na seznam očišťujících bylin.

Tužebník jilmový

Tužebník jilmový lidově přezdívaný „chlapice“, dal vzniknout aspirinu. Je to vlastně aspirin v podobě rostliny, která vedle detoxikace krotí například bolesti hlavy, artritidu nebo nachlazení.

Zdroj: https://www.wikihow.com/Detox-Your-Skin, https://www.purewow.com/beauty/skin-detox





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat