Prostreno.cz

Ochucená ranní voda působí jako životabudič

Chcete se cítit dobře, nabití energií a optimismem? Pak si ke snídani připravujte léčivé vody, které působí jako životabudiče. Co k jejich vzniku potřebujete? Třeba skořici.

Každé ráno vstáváme do jisté míry dehydratovaní, proto bychom měli tělu dodat něco, co zavodní a pročistí játra, trávicí trakt a ledviny. Podle doktora Davida Freje, který se ve své praxi zabývá léčbou chronických, zejména civilizačních nemocí, řešením vleklých zánětů v těle jako příčiny nemocí, výživou, detoxikací a regenerací organismu, k takovému účelu poslouží čtyři druhy léčivých vod.

Skořicová voda

Skořice navozuje rovnováhu krevního cukru. Výkyvy glukózy se projevují únavou, hormonální nerovnováhou, poruchami spánku, nedostatkem látek, jako je například chrom. Proto do teplé vody (nejlépe převařené a filtrované) zamíchejte jednu až dvě lžičky pravé cejlonské skořice, která se pěstuje na Srí Lance a má jemnější a sladší aroma. (Podle některých výzkumů byste denně neměli přesáhnout množství šesti gramů skořice.)

Medová voda s citronem

Citron detoxikuje a stimuluje žluč. Čím více podporujeme tvorbu žluči v játrech, tím více játra vylučují toxiny. 250 mililitrů nejlépe přefiltrované vody vařte 10 minut. Poté vlijte šťávu z půlky citronu (ten lze nahradit limetkou). Nechte chvíli odstát a přidejte malou lžičku domácího květového medu. Tento nápoj si občas můžete okořenit špetkou mletého zázvoru.

Lipový čaj

Osvěžující a zároveň očišťující účinky poskytne i střik ze 100 mililitrů lipového čaje a 200 mililitrů vody. A když už jsme u té lípy, nutno podotknout, že pokud začnete pít lipový čaj už při prvních příznacích nachlazení, které se v zimních měsících často objevuje, onemocnění často vůbec nepropukne. Organismus se z něj jednoduše vypotí. To jste věděli?

Aloe vera

Potýkáte se se zácpou? Hubnete, nebo toužíte po výraznější očistě? Pak se spolehněte na aloe vera. Do teplé převařené vody zamíchejte 2 lžíce gelu v bio kvalitě. Aloe vera podporuje přirozenou obranyschopnost, přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem a k normálnímu stavu pokožky. Zároveň potlačuje duševní a tělesnou únavu. I to se hodí!

Zdroj: www.eatthis.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat