Prostreno.cz

Neobvyklá využití tequilly. Nebudete věřit, k čemu všemu se hodí

Chutná vám tequilla? Možná by vás zajímalo, že se s její pomocí dá vyzrát na pomalý růst vlasů i zápach z podpaží způsobený pocením. Ovšem pozor, tohle „pitivo“ dokáže zmenšit také rozšířené póry a zatnout tipec akné!

Když se řekne tequilla, jednoho jako první napadne citron a sůl, zatímco druhého spíše pomeranč se skořicí. Jak jste na tom s tímto destilovaným alkoholickým nápojem vy? Pokud si sem tam a při vhodné příležitosti dopřejete panáka, měli byste vědět, že tohle pití můžete uplatnit v celé řadě nepříznivých situací. No vážně! S čím vám tequilla dokáže pomoci?

Spása pro nadměrně se mastící pleť

Leskne se vaše pleť víc, než by vám bylo milé? Za nejčastější příčiny hyperaktivních mazových žláz odborníci považují konzumaci tučných potravin, nedostatek vitaminů či používání nevhodné kosmetiky. Mezi faktory zvyšující produkci mazu podle nich patří zažívací potíže, dlouhodobý spánkový deficit nebo kouření. Buď jak buď, řešení mastného kosmetického nešvaru představuje tekutina, jež se vyrábí v mexickém státě Jalisco. Jakmile ji smícháte s vodou ve stejných poměrech, máte k dispozici parádní přípravek k odstranění přebytečných nečistot i olejů z obličeje.

Rozšířené póry? Těm už odzvonilo

Pokud den co den před zrcadlem spíláte nad tím, že velikost vašich pórů přesahuje únosnou mez, i v tomto případě lze využít schopnosti tequilly. Jak na to? Postupujte tak, jak je popsáno výše, ovšem na závěr do připravovaného zlepšováku vmíchejte trochu citronové šťávy. Mimochodem, tenhle zázrak, který se pro všechny případy vyplatí uchovávat v lednici, je také známým protivníkem nenáviděného akné.

Prázdný deodorant není konec světa

Mexická „ohnivá voda“, jež se získává ze sukulentní rostliny agáve, má i další překvapivé plus. Jelikož působí proti bakteriím, dá se skvěle uplatnit jako antiperspirant. Když si tuto náhražku kupovaného prostředku proti pocení vetřete do podpaží, pěkných pár hodin se budete cítit neuvěřitelně svěží. Pokud se bojíte alkoholového odéru, jenž vás bude doprovázet na každém kroku, tak zbytečně.

Vzpruha, co přiměje vlasy k rychlejšímu růstu

Mnoho příznivců tequilly přísahá, že právě ona dokáže nakopnout i sebepomalejší růst vlasů. Tajemství prý tkví v jistých složkách, které jsou často spojovány i s redukcí cholesterolu. Tak proč to nezkusit? Kápněte si malé množství tohoto alkoholu do šamponu při běžném mytí, třeba vás výsledek příjemně překvapí…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat