Prostreno.cz

Spalování kalorií podpoří popíjení jablečného octa

Vroucně si přejete získat menší velikost kalhot? V tom případě si vždy před hlavním jídlem dopřejte nealko „aperitiv“ v podobě vody smíchané s jablečným octem. Tím značně zrychlíte metabolismus a podpoříte spalování kalorií!

Jako tradičně se vaše novoroční předsevzetí týká shazování nadbytečných kil? Vítejte na palubě, neboť právě tato výzva prý patří mezi nejčastější „ženské cíle“. Tedy alespoň podle statistik, které přece nikdy nelžou. Jenže jak si splnění téhle nelehké mise „pojistit“? To je snadné, povolejte do akce jistou kuchyňskou surovinu, jejíž schopnosti jsou při redukci váhy údajně k nezaplacení.

Ani kapka nazmar? Přesně tak

Jablečný ocet není jen obyčejným ochucovadlem. Vždyť patří mezi staré lidové léky, přičemž ho jako antibiotikum využíval i starověký lékař Hippokrates. Tato blahodárná tekutina se může pochlubit antibakteriálními, antivirovými a antimykotickými vlastnostmi, jež přispějí k léčbě angíny, astmatu, migrény nebo žaludečních obtíží. Tlumí však i alergie, uklidňuje lehké popáleniny a pomáhá na křečové žíly. Díky jejímu unikátnímu složení kupodivu zabírá také na ledvinové kameny, únavu nebo bradavice. Už tohle jsou pádné důvody, proč mít láhev s tímto „medikamentem“ vždy po ruce, viďte? Jenže pozor, tím pole působení tohoto přítele nekončí.

Zprostředkovatel štíhlých křivek, který se nezdá

Poznatky jedné z posledních amerických studií, jež byly publikovány v magazínu Journal of Nutritional Food, informují o tom, že jedinci, kteří vždy před hlavním jídlem vypijí nápoj složený z vody a dvou polévkových lžic jablečného octa, vykazují nižší index tělesné hmotnosti. Tedy samozřejmě v porovnání s lidmi, kterým tento zlepšovák zůstal utajen. Jak je možné, že tekutá přísada, která se hodí nejen do salátů, má tak slibné hubnoucí účinky?

Žádné mlsání i výlety k ledničce

Experti si to vysvětlují tím, že hlavní tajemství tkví v obsažené kyselině octové. Ta prý tlumí chutě k jídlu a zastavuje tvorbu přebytečného tuku v játrech, čímž urychluje metabolismus a podporuje spalování kalorií. Nutno dodat, že ostatní cenné složky přítomné v jablečném pokladu zase snižují hladiny škodlivého cholesterolu, zatímco normalizují úroveň triglyceridů (drobné tukové částice nalézající se v obíhající krvi). Sečteno a podtrženo, tenhle ocet ve vašich domácích zásobách prostě nesmí chybět!

Zdroj: www.fitnessmag.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat