Prostreno.cz

Přírodní prostředky pro urychlení růstu vlasů

Jak línější vlasové folikuly, které mají v popisu práce zajištění růstu hřívy, přimět k nějaké svižnější akci? To je jednoduché! Namasírujte si pokožku hlavy kokosovým olejem a místo kondicionéru používejte jablečný ocet. Proč mít po ruce i esenciální heřmánek nebo cypřiš?

Asi každá Evropanka se už někdy zamyslela nad tím, jak je možné, že indické ženy mají tak husté, zdravé a dlouhé vlasy. Je to vlivem jejich genů či snad podnebím? Nebo v tom jsou nějaké čáry? Ani jedno, ani druhé. Zkuste k urychlení růstu kštice využít tyto zlepšováky. Podle tvrzení tamních obyvatel fungují na výbornou!

Kokosový olej? To je základ

Oblíbený produkt získávaný z exotických kokosových ořechů má vysoký obsah antioxidantů a dalších cenných živin, jež prospívají kráse i zdraví. Tohle „mazadlo“ je také přirozeně antibakteriální, skvěle hydratuje a stimuluje vlasové folikuly, zatímco předchází lupům a dodává lesk. Když se tohle všechno spojí dohromady, je jasné, že kokosový olej nesmí chybět ani ve vaší koupelně! Nejprve si jeho menší množství zahřejte v dlaních, poté se vrhněte na masáž pokožky hlavy. Pro maximální efekt nechte voňavého pomocníka ještě alespoň půl hodiny působit, poté smyjte všechny jeho pozůstatky. Budete-li tuto proceduru provádět jednou týdně, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Esenciální oleje na prima zábal

Kromě výše zmíněného dobrodince využívají Indky také oleje esenciální, kupříkladu tymián, cypřiš, levanduli, rozmarýn, heřmánek nebo mandli. Všechny uvedené druhy mají silné regenerační vlastnosti, čímž pomohou vyřešit celou řadu problémů. Rovněž jim nelze upřít, že rozkládají nahromaděný kožní maz uvízlý v pórech, což je jen k dobru. Vše, co musíte udělat, je promíchat šest kapek vybraného spasitele s trochou dalšího nosného oleje, třeba ricinového nebo olivového. Směs následně naneste ke kořínkům a po 20 minutách odstraňte vlažnou vodou.

Jablečný ocet jako skvělý kondicionér

Dalším způsobem, jak kvalitu, hustotu i růst hřívy značně podpořit, je pravidelné používání jablečného octa. Co tahle tekutina dokáže? Není toho zrovna málo, neboť vyrovnává pH vlasové pokožky, přičemž zabraňuje svědění kůže i vypadávání. Díky svému složení také koruně krásy poskytuje kompletní výživu a zaceluje rozdvojené konečky. Věděli jste, že jablečným octem se dá nahradit i kondicionér? Nutno dodat, že není třeba oplachu. Pokud máte obavy z možného zápachu, hoďte je za hlavu, uvidíte, že žádný nebude!

Zdroj: www.hairtips.com, www.beautytips.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat