Prostreno.cz

Konzumace zmrzlého citronu vás ochrání před rakovinou

Dáváte citrony do mrazáku? Pokud ne, je zřejmě nejvyšší čas s tím začít. Jakmile je následně rozemelete na prášek, prý získáte unikátní lék na širokou škálu neduhů, od astmatu po arteriální hypertenzi. A to jako vážně!

Plody citronovníku jsou v celosvětovém měřítku nejrozšířenějším ovocem. Divíte se? Kromě toho, že pomáhají v případě nachlazení, báječně se uplatní také při úklidu. Vždyť si hravě poradí s vodním kamenem a nablýskají okna. Zároveň neutralizují jakýkoli nežádoucí zápach, a dobrodiní svedou také v pračce, kde provoní prádlo, přičemž ho zbaví bakterií. Tím přednosti šťavnatých pokladů pochopitelně zdaleka nekončí. A zvlášť v případě, že je dáte do mrazáku!

Benefity, co stojí za zmínku. A ne jednu

Poznatky nedávné americké studie naznačují, že citronová kůra obsahuje desetkrát více vitaminů v porovnání s dužinou. Podle expertů tužší svrchní obal kyselého zázraku vykazuje i neskromný podíl antiseptických látek. Také se prý vyznačuje silnými protizánětlivými vlastnostmi, které přináší nesporné léčebné výhody. Jaké?

Složení ochranného „kabátku“ údajně posiluje imunitu, detoxikuje játra i ledviny a tlumí symptomy astmatu. Stejně účinně bojuje proti úzkostem a depresím, působí jako prevence rakoviny a reguluje krevní tlak. Tedy alespoň podle vědců, kteří se citronové slupce podívali pořádně na zoubek. Inu dobrá, znamená to tedy, že ji máte uždibovat po večerech u televize? Nesmějte se, tenhle nápad vůbec není tak zcestný, jak se na první pohled jeví.

Skladování na bodu mrazu? To je to, oč tu běží

Americká lékařka a autorka několika knih o zdraví Marilyn Glenville je toho názoru, že horní vrstva citronu úzce souvisí s dlouhověkostí, neboť zabraňuje mnoha nemocem, včetně rakoviny. Podle této ženy byste citron měli nejprve důkladně omýt roztokem vody a jablečného octa a poté ho dát celý k ledu, tedy do mrazáku. Jakmile bude ovoce promrzlé, je třeba ho rozemlet na prášek. Sypké „léčivo“ pak můžete buď ujídat po lžičkách, nebo ho přidat do jogurtu, salátu, dresinku či polévky.

„Konzumace mrazem ošetřené citronové kůry nejenže zlepšuje kondici člověka, přispívá také k eliminaci rakovinných buněk, zejména těch, které útočí na tlusté střevo, prsa a plíce. Já osobně se domnívám, že tento alternativní způsob medicíny by mohl počet pacientů s nádorovým onemocněním výrazně snížit,“ vysvětluje jmenovaná specialistka v jedné ze svých publikací.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat