Prostreno.cz

Potravinové zdroje bílkovin

Každý, kdo intenzivně pracuje na své postavě, by se měl zaměřit na proteiny. Že tyto látky jsou dobré jen při rýsování svalů? Ale kdepak, výhod mají víc! Právě proto si je dopřejte prostřednictvím dýňových semínek, špenátu nebo artyčoků.

Hubnete? Pak by váš jídelníček určitě neměl být ochuzen o bílkoviny. Jejich výhodou je, že vám pomohou udržet dosavadní svalovou hmotu i při omezeném energetickém příjmu. Rovněž vykazují ze všech živin jednoznačně nejvyšší sytící schopnost, takže podstatně oddalují pocit hladu, což se samozřejmě jenom hodí. Nelze nezmínit, že se zároveň podílejí na budování svalů, a co mluvit mají také do produkce hormonů. Zkrátka a dobře, tyto živiny jsou při shazování nadbytečných kil vítanými pomocníky. Kde je ale hledat? Tyto méně známé, ale bohaté zdroje jsou sázkou na jistotu!

Dýňová semínka? Hotové terno

Že dýně patří na seznam zdravých potravin, na to odborníci prostřednictvím svých studií už párkrát poukázali s tím, že ani semínka rozhodně nejsou k zahození. Proč je jejich konzumace tolik prospěšná? Semena plodu původem z Indie jsou báječnou výživou pro celý kardiovaskulární systém. Rovněž pomáhají problémovému trávení, zabraňují tvorbě ledvinových kamenů a pozitivně ovlivňují mozkové funkce. Ve výčtu benefitů nesmí chybět ani fakt, že z jednoho šálku dýňových semínek můžete získat až deset gramů bílkovin.

Dejte šanci špenátu. Pro vaše dobro

A teď se přiznejte, jak často jíte špenát? Ať už máte na mysli jakoukoli frekvenci, klidně ji zdvojnásobte. Je prokázáno, že tenhle patron skvělé kondice platí za neskromnou zásobárnu bílkovin, zatímco díky obsahu hořčíku zachovává optimální srdeční rytmus. Nelze mu odepřít ani to, že zlepšuje vidění, posiluje kosti a představuje prevenci zákeřné rakoviny. Aby toho náhodou nebylo málo, podporuje také funkce štítné žlázy. Co vy na to, vydáte se dnes po zelené?

Artyčoky jako omlazovací zázrak

Artyčok je příbuzný bodláku, ovšem to mu na jeho atraktivitě a zajímavé chuti nikterak neubírá. V čem vám bude prospěšný? Opomíjená rostlina nabízí jak spoustu proteinů, tak neuvěřitelné množství antioxidantů, které jsou úspěšné v likvidaci nahromaděných toxinů. Tím zpomalují proces biologického stárnutí a podporují kvalitu pokožky. Zajímavé spojení příjemného s užitečným, nemyslíte? Vždyť s artyčoky můžete hubnout, a navíc i mládnout…

Zdroj: názory autora, www.wikipedia.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat