Prostreno.cz

Účinný domácí lék na zánět dutin

Nemůžete kloudně dýchat, přičemž vás trápí i teplota a „bolehlav“? Zřejmě máte co dočinění se zánětem dutin. Zkuste proti němu zabojovat nápojem složeným z jablečného octa, kajenského pepře, medu a citronu!

Sinusitida neboli zánětlivé onemocnění vedlejších dutin dýchacích cest není žádnou hitparádou. Pacient totiž trpí zvýšenou teplotou, bolestí hlavy a pořádnou rýmou, což je samo o sobě krajně nepříjemná a obtěžující záležitost. Jako by toho už tak nebylo dost, obvykle vypoví službu i čich, ovšem klidně se mohou objevit také závratě či otoky v obličeji. Co za tuhle nemoc může a jaké jsou možnosti léčby?

Viry, bakterie a plísně jako hlavní viníci

Z odborného hlediska se sinusitida dělí na akutní nebo chronickou. Zatímco za prvním typem stojí viry, strůjcem druhého pak bývá široké spektrum bakterií mnohdy doprovázené plísněmi. Buď jak buď, pokud si na tuto neblahou situaci postěžujete v ordinaci lékaře, s největší pravděpodobností vám doporučí antibiotika, punkce a klid na lůžku. Je to ale všechno, co pro své uzdravení můžete udělat? Ale kdeže. Vyzkoušejte domácí lék v rytmu přírody, který slibuje rychlý obrat k lepšímu!

Vyhrnout rukávy, začínáme

K „výrobě“ onoho osvědčeného medikamentu budete potřebovat kromě větší sklenice vlažné vody i polévkovou lžíci jablečného octa. Tato blahodárná tekutina vykazuje silné antibakteriální, antivirové a antimykotické vlastnosti, což z ní dělá efektivní prostředek proti sinusitidě. Nutno dodat, že báječně se uplatní také při otravě z jídla, stejně jako v případě astmatu nebo alergie. Dále si připravte špetku kajenského pepře. Jak ten přidá ruku k dílu?

Tajný recept na zdraví, který musíte poznat

O směsi sušených chilli papriček různých odrůd je známo, že tlumí nejrůznější bolesti a zlepšuje krevní oběh. Odborníci se na základě četných studií domnívají, že obsažený alkaloid kapsaicin rovněž úspěšně pomáhá při nosní kongesci a příznivě ovlivňuje plicní funkce. V následujícím kroku k výše uvedeným ingrediencím přimíchejte ještě trochu medu, který funguje jako prověřený léčitel chřipky, nachlazení i viróz, nicméně bojuje i proti nejrůznějším zánětům, včetně dutin. Poslední přísadou je šťáva z poloviny citronu. Z té načerpáte zase vitamin C, jež posiluje imunitu a přispívá k detoxikaci organismu (1). Připravený nápoj pak užívejte dvakrát denně. Než se nadějete, budete jako rybičky!

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4971034/





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat