Prostreno.cz

Probiotika nám pomáhají při hubnutí

Konzumace probiotik při hubnutí se stává stále populárnější, neboť tyto látky jsou známy pozitivním přínosem pro tělo i psychiku. Jak konkrétně vám při snižování váhy umějí pomoci? Tohle byste od nich asi nečekali!

Probiotika jsou mikroorganismy, které se nacházejí v mnoha různých potravinách, stejně jako v našem střevě. Tělo je hostitelem tisíců různých mikroorganismů, jenž tvoří prostředí mikroflóry žaludku. Hodně bakterií ve střevě je prospěšných. Pomáhají nám správně strávit jídlo a chránit proti intestinálním patogenům. To ale není jediná schopnost, se kterou se mohou pochlubit.

Zdraví a sexy tělo v jednom

Faktory, jako jsou špatná strava, slabý imunitní systém, virové nebo bakteriální infekce v trávicím traktu mohou způsobit zmatek v rovnováze mikroflóry. A to je přesně ten moment, kdy se vyžaduje konzumace potravin bohatých na probiotika, která se však doporučují i v rámci hubnutí. Jak to?

Přidání některých druhů probiotik do stravy je spojováno se ztrátou hmotnosti, zatímco u jiných typů se můžete setkat dokonce i s přírůstkem na váze. Kmeny, jako jsou Lactobacillus gasseri, Lactobacillus amylovorus, Lactobacillus fermentum a Lactobacillus plantarum, které se mimo jiné nacházejí v jogurtu, kefíru, zelí a miso polévce, snižování váhy podporují, tedy v kombinaci se správným cvičením a dalšími dietními aspekty. Celé to přitom funguje velmi, velmi jednoduše.

Výhody probiotik pro hubnutí

Některé z nejlepších výhod využívání probiotik pro snížení tělesné hmotnosti zahrnují zvýšení trávicího účinku, zabránění ukládání tuků, potlačení chuti k jídlu, minimalizace absorpce kalorií, snížení zánětu, ochrana srdce, zmírnění stresu a úzkosti a odstranění břišního tuku. Chcete se o tom dozvědět víc?

Snížení absorpce kalorií

Mnoho studií ukázalo, že přítomnost některých probiotik může snížit vstřebávání kalorií tělem, aniž by došlo k omezení příjmu živin. Při spojení se cvičením to může vést k rychlému úbytku hmotnosti.

Zlepšení trávicí účinnosti

Když má tělo správné množství probiotik, může lépe absorbovat živiny, což znamená, že se dřív cítí plné, a to díky leptinu, hormonu sytosti.

Nižší tukové ukládání

Probiotika stimulují produkci různých proteinů, jež snižují obsah tuku v těle, takže i když vaše strava není ideální, dá se s jejich pomocí ovlivnit množství tuku, které tělo ukládá.

Břišní tuk

Výzkumy ukazují, že když zvyšujete hladiny probiotik v těle, může to vést k vyššímu spalování tuků. Ve skutečnosti probiotika pomáhají spálit dvakrát tolik viscerálního tuku, což kromě jiného snižuje riziko vzniku cukrovky a srdečních onemocnění.

Nižší stres

Žaludek je úzce spjat s mozkem, takže optimalizace střeva reguluje hormony a snižuje stres a úzkost. Obojí se někdy při hubnutí dost často objevuje. Probiotika navíc podporují metabolismus a zabraňují přejídání. Ještě pochybujete o jejich účinnosti?





Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat