Prostreno.cz

Vyberte si nejlepší způsob detoxu

Jaro se pomalu blíží a s ním i nejrůznější očistné kúry, jež jsou stále vyhledávanější. Na kterou máte „spadeno“ vy? Zkuste ze svého těla vyhnat nežádoucí látky pomocí obyčejné vody, pomeranče, ananasu a pravidelného cvičení!

Přemýšlíte o detoxu? V pořádku. Důkladná očista od toxinů přispívá ke správnému fungování všech orgánů. Organismus oproštěný od škodlivin také mnohem lépe vstřebává vitaminy a minerály, což posiluje imunitní systém. Tento druh „úklidu“ také připraví příhodné podmínky pro hubnutí a celkově zlepší kondici, tudíž je vřele doporučován. Jenže jaké prostředky zvolit? Poradíme vám ty nejjednodušší, které fungují na jedničku!

Voda. Bez té to nepůjde

Pokud jde o vykázání „smetí“ z těla, je optimální pitný režim naprosto zásadní. Dostatek vody totiž nahromaděný odpad pomůže vyplavit přirozenou cestou – tedy močí a potem. I když je momentálně poměrně chladno, bez ohledu na klimatické podmínky byste měli vypít něco mezi osmi a deseti sklenicemi denně. Nejste-li z vidiny čiré tekutiny nikterak „na větvi“, ochuťte si ji třeba citronem nebo zázvorem. Nutno dodat, že pro příznivce čajů se nabízí ten zelený, který patří na seznam spolehlivých detoxikačních prostředků.

Dejte si pomeranč. Nebo raději dva

Tenhle voňavý kus exotiky je na pultech obchodů k dispozici celoročně, takže si na něm lze pochutnat v březnu, stejně jako v květnu či v říjnu. Tak proč si ho domů nenosit pravidelně? Poklad schovaný pod oranžovou slupkou obsahuje významný podíl vitaminu C, přičemž vykazuje zásadité účinky. Přesně díky těmto aspektům je pomeranč možná překvapivým, byť účinným „čistidlem“, jež navíc příznivě ovlivňuje i obranyschopnost.

Ananas, parťák s výhodami

Přecházíte ananas v obchodě bez povšimnutí s tím, že na manipulaci s jeho tuhou kůrou nemáte čas ani nervy? Možná teď změníte názor. Tropický drahokam díky svému unikátnímu složení „udělá pořádek“ v celém systému, přičemž se zaměří hlavně na trávicí trakt. Ke všemu působí protizánětlivě a poskytuje prevenci před rakovinou. Třeba by vás mohlo zajímat i to, že přítomný enzym bromelin značně pomáhá s úspěšným zahnízděním embrya, čímž zvyšuje šance na otěhotnění. To jen kdyby náhodou…

Cvičíte? Pokud ne, tak začněte

A teď ruku na srdce, jak jste na tom s fyzickou aktivitou? Ani sport byste v rámci detoxikace neměli nijak podceňovat. Spálíte tak nejen kalorie a zpevníte figuru, řádně „nakopnete“ i krevní oběh a hlavně odvedete toxiny z organismu. Volba konkrétního cvičení je jen na vás, pravdou je, že jakákoli činnost, u níž se zapotíte, je prospěšná. Tak neusněte na vavřínech!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat