Prostreno.cz

Při střevní chřipce vás zachrání česnek a tymián

Dostihly vás střevní trable? To samozřejmě není nic příjemného. Jakmile si ale „naordinujete“ tato bylinková ochucovadla, která skrývají vaše kuchyňské zásoby, úleva se dostaví dřív, než řeknete švec.

Česnek? Ten umí dostat z nejhoršího

Aromatické ochucovadlo původem z Orientu patří mezi nejmocnější zbraně, které se nachází ve vaší domácnosti. A to úplně bez nadsázky! Již mnoho a mnoho studií prokázalo, že česnek platí za silnou detoxikační medicínu, jež efektivně ničí choroboplodné zárodky. Právě proto je spolehlivým řešením zmíněné střevní patálie. Zároveň reguluje hladinu škodlivého cholesterolu, čistí cévy a zabraňuje kornatění tepen, čímž předchází kardiovaskulárním chorobám. Dáte si tedy stroužek, ideálně pak dvakrát denně?

Střevní chřipka neboli gastroenteritida není „žádná sranda“. Toto onemocnění charakterizované zánětem trávicí soustavy postihuje jak žaludek, tak tenké střevo, přičemž způsobuje ďábelskou kombinaci průjmu, zvracení, křečí a bolestí břicha. Příčina? Ve většině případů krutý útok virů a bakterií, k přenosu ovšem může dojít i v důsledku konzumace nesprávně připraveného jídla nebo prostřednictvím blízkého kontaktu s nakaženou osobou. Co je základem úspěšné léčby? Pokud se vydáte cestou alternativní medicíny, pak vám pomoc nabízí tyto záchranné prostředky!

Tymián jako voňavá spása

Tymián obecný je někdy označován jako penicilin chudých. Tato přezdívka mu dokonale sedí, neboť jeho schopnosti dokáží vyřešit spoustu krizových situací, včetně zažívacích obtíží i dentálních pohrom v podobě zánětů dásní. Britští odborníci působící na Univerzitě Leeds Beckett, kteří uvedené bylince zasvětili dlouhodobou studii, poukazují na její antiseptické, analgetické a protizánětlivé schopnosti, jež si hravě poradí nejen s bolestí a křečemi, ale i škodlivými viry a bakteriemi. Jak tymián využít v praxi? Stačí ho zalít vroucí vodou, nechat pár minut louhovat a scedit. Medikament je na světě.

Oregano. I na něj můžete vsadit

Vnímáte dobromysl jako obyčejnější kuchyňskou přísadu, co se hodí tak akorát do těstovin nebo k masu? Teď možná změníte názor. Na tuto aromatickou „ingredienci“ nedali dopustit již staří Řekové a Římané, kteří ji používali jako všestranné léčivo. Moc dobře totiž věděli, že blahodárné účinky tohoto zázraku se dají čerpat jak ze sušené rostliny, tak formou čaje či oleje. Předností oregana je významný podíl složky zvané karvakrol, což je silné přírodní antibiotikum, jež zlepšuje imunitní reakce organismu. O zbytek se postará luteolin – protizánětlivá a antioxidační látka, jež váš systém pročistí.





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat