Prostreno.cz

Mýdlo s olivovým olejem, využijte jeho výhody

Od starověkého Řecka lidé používali olivový olej, tukovou tekutinu extrahovanou z oliv, jako prostředek k mytí těla nebo vlasů. Čistili s ním i podlahy a prali prádlo. Jaké štěstí, že se dostal i do mýdla! Co všechno se stane, když to obyčejné vyměníte za kastilské? Těšit se můžete hned z několika výhod!

Kastilské mýdlo je biologicky rozložitelné mýdlo z olivového oleje, vody a louhu. Může mít zásadní vliv na váš život, pokud ho používáte pravidelně. Odkud se vzalo? Bylo vynalezeno v Aleppu a křižáci ho přivezli do španělského regionu Castile. Pak už jeho popularitě nic nebránilo. Že jste ho ještě nezkusili? O hodně jste přišli! Tohle jsou ty nejdůležitější výhody používání mýdla z olivového oleje.

Je hypoalergenní

Kastilské mýdlo je hypoalergenní, a proto je mnohem méně pravděpodobné, že způsobí alergické reakce nebo podráždí citlivou pokožku. Naproti tomu komerční mýdlo často obsahuje přísady, jako je laurylsulfát sodný, který je potenciálním toxinem a známým dráždidlem. To se s přírodními ingrediencemi nedá srovnat!

Skvěle hydratuje

V porovnání s jinými mýdly, jež mohou pokožku zbavit vláhy a narušit její pH, to kastilské nevysušuje pleť, ale naopak báječně hydratuje, čímž také pomáhá předcházet bakteriálním infekcím. Výzkum publikovaný v časopise Journal of Chemical Education od Waltera C. Prestona dokonce potvrzuje, že zatímco se olivový olej nerozpouští tak silně jako ostatní mýdla, zlepšuje vstřebávání vlhkosti v pokožce.

Obsahuje antioxidanty

Ženy olivový olej na pokožku používají již po tisíciletí, protože opravdu funguje. Pleť díky němu vypadá mladistvě a pružně, zároveň se v ní udržují přírodní oleje. Co se týče kastilského mýdla, tak to obsahuje i velké množství vitaminů E a A, které jsou silnými bojovníky s volnými radikály. Sluší se také uvést, že olivový olej se může pochlubit protizánětlivými látkami, jež pomáhají vyrovnat tón a texturu pokožky.

Dlouhodobé použití

Mnoho lidí upřednostňuje mýdlo z olivového oleje, protože má báječné účinky, dlouhou životnost a příjemnou vůni, která nedráždí ani ty, kdo jsou citliví například na parfémy. Už ho máte?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat