Prostreno.cz

Zelený čaj dá červenou genitálním bradavicím

Použití extraktů ze zeleného čaje k léčbě genitálních bradavic? Nic není nemožné! Jak moc je tato metoda úspěšná?

Genitální nebo venerózní bradavice se mohou vyskytovat jednotlivě nebo v hrubých nerovných růstech. U žen se typicky rozvíjejí kolem konečníku, vagíny a vulvy a někdy i na děložním čípku. U mužů jsou méně časté, ale když se vyskytnou, postižen je obvykle penis, slabiny nebo močová trubice. Je to důvod k obavám?

Nákaza a rizika

Bradavice jsou způsobeny infekcí lidským papilomavirem (HPV), přičemž existuje více než 100 druhů, z nichž 30 může být přenášeno sexuálním kontaktem (během orálního, vaginálního nebo análního sexu s infikovaným partnerem a prostřednictvím kontaktu kůže s kůží).

Asi u dvou třetin lidí, kteří mají sexuální kontakt s nakaženým partnerem, se genitální bradavice objeví zhruba do tří měsíců od pohlavního styku. U žen představují riziko močového měchýře a děložního čípku, u mužů zase zvýšené riziko rakoviny penisu a konečníku. Naštěstí je tu něco, co situaci může zachránit. Zelený čaj!

Od teplého nápoje k mastičce

Již před nějakou dobou se na americkém trhu objevila mastička, která obsahuje účinnou složku, konkrétně extrakt ze zeleného čaje (Camellia sinensis). Když tuto mastičku laboratoře podrobily zkoumání, zjistilo se, že ti, kteří si genitálie mazali třikrát denně, se bradavic zbavili rychleji a účinněji. Nutno však dodat, že mezi nežádoucí účinky pozorované během experimentu patřilo zarudnutí, svědění, pálení, bolesti, nepohodlí, otoky a lokální zarudnutí kůže. Vesměs ale 400 zúčastněných mužů a žen byli s výsledkem spokojení.

Jiné metody odstraňování

Dobrou zprávou je, mastička je již nějaký ten pátek k mání i v Česku. Obsahuje 10 % sinecatechinů – čištěných extraktů ze zeleného čaje s protizánětlivými a protivirovými účinky. Tento léčivý přípravek vyniká nízkou návratností onemocnění (udává se pouhá 4 až 6 %) a její nespornou výhodou je aplikace v domácích podmínkách. Zelený čaj je zkrátka zázrak!

Pokud by náhodou nezabral, tak mezi jiné metody odstraňování genitálních bradavic patří kryoterapie (zmrazení), laserová terapie či procedura elektrochirurgické smyčky, při níž se pod bradavici nainstaluje nástroj (ve tvaru smyčky), který ji vyřízne. Sluší se také dodat, že na seznamu procedur jsou i jisté chemikálie, které bradavice několika týdnů „rozpustí“. Žádná z těchto metod však zcela neodstraní infekci HPV, takže bradavice se mohou vždy vrátit zpět.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat