Prostreno.cz

Naplňte si skleničku zdravým grapefruitovým džusem

Už nevíte, co si „načepovat“ do sklenky? Naplňte ji grepovou šťávou! Ta je spojována s nižším rizikem rakoviny, mrtvice i kardiovaskulárních chorob. Zredukuje také cholesterol a detoxikuje organismus.

Snad každý za svůj život slyšel nejméně stokrát, že pitný režim je pro tělo naprosto zásadní. Jenže ruku na srdce, jak jste na tom s jeho dodržováním právě vy? Možná k jeho plnění máte ztížené podmínky, protože čistá voda vám jednoduše nechutná. Třeba se vlivem nedostatku času nijak zvlášť nehrnete ani do přípravy ledových čajů či ovocných šťáv. Co teď? Přímo se nabízí možnost 100% grepového džusu, pro který se vyplatí vyrazit do obchodu. Jaké výhody čekají v tomto osvěžujícím životabudiči?

Pomoc při hubnutí, která nepřijde vniveč

Ačkoli plavková sezona je ještě daleko, nechcete usnout na „dietních vavřínech“? O důvod víc, proč zavlažit své útroby zmíněným občerstvením. Je prokázáno, že obsahuje vysoký podíl enzymů, jež urychlují metabolismus. Odborníci však drink z tohoto ovoce vychvalují do nebes i z jiného důvodu. Už po prvních doušcích dokáže navýšit energetickou hladinu, což vám dobije baterky nejen při cvičení.

Prevence závažných nemocí. V každé kapce

Když se řekne vitamin C, každého jako první zřejmě napadne nachlazení. Jenže tím to přece nekončí! Tato mocná látka je spojována s nižším rizikem rakoviny, mrtvice i kardiovaskulárních chorob. Tedy alespoň podle studie, jejíž poznatky publikoval magazín Journal of Agricultural and Food Chemistry. Jste překvapení, co všechno má „céčko“ pod palcem? Hádat můžete dvakrát, odkud ho můžete čerpat…

Redukce cholesterolu, která přijde k duhu

Dalším plusem džusu typické barvy je poměrně velké množství pektinu, tedy rozpustné vlákniny. O této složce výživy je známo, že prospívá trávení a podporuje spalování kalorií. Ovšem stejně dobře se uplatní také při odstraňování nežádoucích toxinů z těla nebo regulaci cholesterolu. Tak o pektinu hovoří experti, kteří jeho schopnostem zasvětili mnoho a mnoho výzkumů.

Lepší obranyschopnost rovná se pevnější zdraví

Drink lehce nakyslé, byť příjemné chuti rovněž přispěje k tomu, že budete celkově odolnější. Jak to? Za tuto vlastnost lze poděkovat přítomnosti vitaminů C, B1 a K. Doporučovaný nápoj je ovšem napěchován k prasknutí i širokou škálou antioxidantů. Přátelské působení těchto živin prokazatelně posiluje obranyschopnost organismu, zatímco zlepšuje krevní oběh a eliminuje škodlivé radikály. Tak do dna!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat