Prostreno.cz

Výhody slepičích vajíček ukryté pod skořápkou

Jste přesvědčení o tom, že vejce a dieta absolutně nejdou dohromady? Pletete se na celé čáře. Pod jejich skořápkou se ukrývají výhody, které každý, kdo se snaží zredukovat svoji váhu, přivítá s otevřenou náručí!

Není to tak dlouho, co se o vejcích vyprávělo ledacos. Mezi klasické hororové scénáře patřilo tvrzení, že kvůli vysokému obsahu cholesterolu ohrožují srdce a nahrávají jeho nejrůznějším chorobám. V souvislosti se slepičími produkty se ovšem živě debatovalo i o tloustnutí či zhoršené kvalitě pleti. Jenže to už je minulostí. Dnes poklady ukryté ve skořápce experti doporučují s tím, že poskytují prevenci před rakovinou, prospívají mozku a zlepšují zrak. Tedy až po tom, co vám vyladí štíhlé křivky! Proč jsou vejce báječnými fitness pomocníky?

Metabolismus, který běží jako po drátkách

Asi každý si je vědom toho, že při redukci váhy se klade velký důraz na čilý metabolismus. Co to má společného s vejci? Vlastně všechno, neboť právě vejce vám dodají poctivou dávku cholinu. O této bioaktivní látce je známo, že zrychluje metabolické funkce, zatímco příznivě ovlivňuje paměť a zabraňuje ucpávání cév.

Podpora při rýsování svalů

Bílkoviny mají mnoho „úkolů“, o nichž možná nemáte ani tušení. Kromě toho, že se podílejí na budování svalů a oddalují pocit hladu, jsou klíčové i při produkci hormonů. Zároveň zvyšují odolnost kostí, posilují imunitní systém a blahodárně působí na kvalitu vlasů i nehtů. Kde proteiny hledat? Odpověď je snadná. Přece v křehkých potravinách, o nichž je právě řeč! Tak na nic nečekejte a vyrazte si pro jejich pořádnou zásobu.

Už žádné přejídání. Díky bílku

Odborníci a výživoví poradci se nijak netají názorem, že kolísání hladiny cukru v krvi úzce souvisí s neodolatelnými pocity vlčího hladu. I vy se jen stěží bráníte nočním náletům na ledničku, a pak se trápíte výčitkami svědomí? Jezte alespoň dvě vejce denně. Je prokázáno, že stabilizují úroveň krevního cukru, čímž vás od přejídání ochrání.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7723562/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat