Prostreno.cz

Na boj se striemi přihoďte k nákupu jedlou sodu

Vážně musíte jedlou sodu využívat jen jako čistidlo nebo levné zubní bělidlo? Ale kdepak. Stejně účinně působí proti tmavým kruhům pod očima a dodá lesk vlasům. Poradí si také s otravnými lupy!

Že možnosti využití jedlé sody jsou hodně různorodé, to jste nejspíš zjistili už dávno. Vždyť sáček s hydrogenuhličitanem sodným při vaření či úklidu nikdy nezklame! Už jste s tímto všestranným parťákem zkusili zlepšit svůj vzhled? Bílý prášek, který se mimochodem přidává i do hasicích přístrojů, představuje řešení hned několika kosmetických problémů. Kterých přesně?

Vyzrajte na ně. A za hubičku

Už teď se děsíte plavkové sezony, protože máte trhliny ve vazivové vrstvě kůže, nechvalně známé jako strie? Zachovejte klid a zapomeňte na katastrofické scénáře. Je tu přece zachránce v podobě jedlé sody! Pokud ho smícháte s adekvátním množstvím vody, čímž vznikne konzistence pasty, získáte parádní přípravek proti zmíněnému nešvaru. Masírujte si jím problémové oblasti pravidelně, nebudete litovat!

Chybějící lesk hřívy? Minulost

Věřili byste tomu, že sypký přítel, který se používá i jako součást kypřicích prášků nebo účinný pohlcovač nežádoucích pachů, dokáže podstatně vylepšit kvalitu vlasů? Má totiž schopnost absorbovat přebytečný maz na pokožce hlavy a eliminuje plísně, bakterie a další nežádoucí zárodky. Zároveň bojuje proti lupům a dodává úžasný lesk. Neváhejte tedy zakomponovat trochu tohoto zlepšováku do šamponu při každém mytí, přinese to výsledky.

Kruhy pod očima. I těm už odzvonilo

Pokud jedlou sodu seznámíte s heřmánkovým čajem, máte k dispozici báječnou masku, jež si hravě poradí s kruhy pod očima, které vám zbytečně přidávají roky navíc. Vzniklý medikament jednoduše aplikujte na obličej a nechte působit alespoň čtvrt hodiny. Bezprostředně po odstranění jeho pozůstatků nezapomeňte použít i váš oblíbený hydratační krém.

Zdroj: nnázory autora, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat