Prostreno.cz

Levné bělení zubů jahodami bez chemie

Na pultech obchodů už jsou první letošní jahody! Nepatří sice k těm nejsladším a možná ani nejhezčím, ale na druhou stranu, po zimě se přece jen jedná o první jahodovou vlaštovku, kterou navíc není nutné jíst. Použijte toto báječné ovoce na bělení zubů nebo přípravu jarní ozdravné masky!

Málokdo ví, že jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitaminu C. Jeho obsah je dokonce srovnatelný s citrusovými plody! V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Toto oblíbené ovoce je také domovinou pro lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné úpravy a výrobu marmelád či džemů. Jenže to pořád není všechno. Jahody obsahují kyselinu jablečnou, která může odstranit pigmentace z povrchu zubů.

Jemný účinek něžného ovoce

Toužíte-li zvýšit účinky jahod jako přírodního zubního bělidla, jahodu rozkrojte, potírejte jí svoje zuby a následně ústa vypláchněte čistou vodou. Báječné na této metodě je, že nepoškozuje zubní sklovinu, jako tomu je například u různých abrazivních past nebo „zázračných“ bělicích proužků, které navíc nejsou regulovány úřady pro kontrolu potravin a léčiv. (Nepodléhají tak přísnému testování a nikdo ve skutečnosti neví, co obsahují.) To jahoda je jiný kalibr! Co se stane, když ji smícháte s jednou sodou?

Pár minut času jednou týdně

K ruce si vezměte jednu jahodu a půl kávové lžičky jedlé sody. Ovoce rozdrťte vidličkou, poté přidejte sodu a důkladně zamíchejte. Směs naneste na měkký zubní kartáček a s jeho pomocí vzniklou pastu aplikujte na své zuby. Takto nechte působit po dobu pěti minut, poté si ústa vypláchněte vodou a následně zuby vyčistěte klasickou zubní pastou, jež odstraní zbytky sody. Takto praktikujte jednou týdně.

Pokud vám zbyde nějaká ta jahůdka navíc, připravte si ještě pleťovou masku, která se v rámci regenerace a jarní očisty hodí zvlášť po zimě. K rozmačkaným pěti jahodám vmíchejte dvě lžíce medu a půl lžíce dobrého bílého jogurtu (tučnějšího) nebo zakysané smetany. Tuto masku nechte účinkovat deset minut a poté ji smyjte teplou vodou. Pleť osušte a popřípadě jí ještě dopřejte porci hydratace navíc – prostřednictvím svého oblíbeného krému.

Zdroj: www.howtodoit.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat