Prostreno.cz

Mějte doma po ruce citronový olej

Potřebujete dodat energii a nechete propadnout pití kávy? Vsaďte raději na inhalaci esenciálního citronu. Mimochodem, tím si také zlepšíte paměť a koncentraci. Vnější použití tohoto oleje zase přeje štíhlým křivkám!

Že citron se hodí akorát tak do čaje, když je člověk nachlazený? Ale kdeže! Pokud si ho pořídíte v esenciální podobě, získáte všestranného pomocníka s úžasnými schopnostmi. Co všechno dokáže olej, který se vyrábí lisováním čerstvého oplodí citronovníku, jehož domovinou je jihovýchodní Asie? Není toho zrovna málo…

Netradiční prášek na bolest

Podle názoru odborníků postihují chronické bolesti stále více jedinců. Patříte mezi ně i vy? Ať už jde o těžké migrény nebo potíže se zády, svaly, klouby či nosními dutinami, nemusíte se spoléhat výhradně na farmaceutické medikamenty. V krizi vás může zachránit i esenciální citron! Jistá americká studie z roku 2002 prokázala, že již po pár minutách jeho inhalace dochází k útlumu bolístek jakéhokoli původu. Ovšem „nasávání“ svěží vůně vám přinese i další pozitiva.

Lepší nálada i rychlejší učení? Přesně tak

Příjemné aroma zmíněného prostředku téměř okamžitě zbavuje nejen únavy, ale i chmurných myšlenek. Má totiž uklidňující vliv, zároveň však povzbuzuje a dodává optimismus. Závěry hned několika studií se také shodují v tom, že vdechování tohoto stimulantu příznivě ovlivňuje schopnost učení, prospívá paměti a napomáhá koncentraci. Efektivní doping, co říkáte?

Fitness triumf, který se vyplatí poznat

Věřte, nebo ne, „tekutý citron“ funguje i jako parádní zeštíhlující zlepšovák. Pokud jste již začali s přípravou na blížící se plavkovou sezonu, neváhejte na něj vsadit! Je prokázáno, že díky obsažené sloučenině zvané limonen přispívá k likvidaci „faldíků“, které si tělo „skladuje“ jako zdroj energie.

Vnější aplikace dle expertů pozitivně ovlivní rozpad bílé tukové tkáně, což může tělesné křivky hezky vyladit. Spojte sedm kapek vonného citronu se stejným množstvím esenciálního grepu a směs přidejte do čtvrt šálku mandlového oleje. Získané „pomazání“ formou masáže pravidelně aplikujte na stehna i zadní partie. Výsledky se brzy dostaví!

Konec lupů. Jednou provždy!

Pokud se vám koruna krásy nadměrně mastí, přičemž jste vyčerpali všechny možnosti, jak pod čepicí zjednat pořádek, zkuste využít schopnosti všestranného pomocníka, o němž se právě bavíme. Kápněte si jeho malé množství přímo do šamponu při každém mytí, za pár týdnů už na svůj problém budete jen vzpomínat.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat