Prostreno.cz

Eukalyptový olej pomáhá na alergii a i bolest

Že na jaře už esenciální oleje tolik nevyužijete? Právě naopak! Konkrétně ten z blahovičníku vám při velkém úklidu dokonale vydezinfikuje a provoní podlahy, přičemž zmírní dýchací potíže spojené s alergiemi. Prospěje ale i vlasům a kloubům!

Blahovičník, jinak česky nazývaný jako eukalyptus, pochází z Austrálie. Tamní domorodci se domnívají, že tato zázračná dřevina dokáže vyléčit téměř jakoukoli zdravotní neduhu, proto je dobré mít ji po ruce. Jak to ale zařídit? Úplně jednoduše. Stačí vyrazit do nejbližšího obchodu pro její esenciální verzi, která vám poslouží jako medicína, úklidový prostředek i kosmetika v jednom. Kde všude se tenhle olej skvěle uplatní?

Útlum protivných alergií

Téma alergií už je hodně aktuální. Také smrkáte ostošest a nestíháte dokupovat papírové kapesníky? V tom případě byste měli vědět, že zmíněný tekutý prostředek je skvělou první pomocí. Kromě toho, že brání růstu mikroorganismů, totiž spolehlivě rozpouští hleny. Jak přesně si ho naordinovat? Rozmíchejte jeho dvě kapky ve sklenici vlažné vody a přidejte necelou čajovou lžičku mořské soli. „Vyrobené“ kloktadlo vám vyčistí krk a okamžitě zmírní dýchací potíže spojené s alergiemi.

Čisticí prostředek na podlahy, který nemá konkurenci

Jaro není jen symbolem probouzející se přírody, příjemných venkovních teplot a ranního zpěvu ptáků. Toto období má kdekdo spojené hlavně s velkým úklidem. Zrovna se na něj chystáte? Až dojde na stírání podlahových krytin, zkuste přibližně 20 kapek esenciálního eukalyptu vmíchat do kbelíku teplé vody. Získané „čistidlo“ báječně odmašťuje a dezinfikuje, přičemž celou domácnost příjemně provoní.

Konec bolestem svalů. A to vážně

Při zředění s nějakým nosným pomocníkem si můžete eukalyptového zachránce „naordinovat“ také na bolavé svaly a klouby. S čím ho kombinovat, abyste získali léčivé mazadlo? Vhodný je například olivový či rostlinný olej, ale využít se dají i služby toho mandlového, ricinového nebo kokosového. Nutno zmínit, že nejste-li fanoušek masáží, seznamte esenciální eukalyptus s trochou mléka a jednoduše ho přidejte do vany. I v této lázni se vám od bolesti uleví!

Rychlejší růst vlasů? Bez problému

Nejste tak docela spokojení se stavem vašich kadeří? Pokud se vám třepí, postrádají lesk, nadměrně vypadávají nebo rostou zoufale pomalu, řešením může být uvedený „australský poklad“. Spojte ho s dalším nosným olejem, jak je popsáno výše. Tím získáte účinnou masku, která se po nanesení ke kořínkům nechává působit zhruba 20 minut, poté je čas na oplach. Zlepšovák stimuluje krevní oběh, vyživí vlasové folikuly a podstatně podpoří kvalitu koruny krásy.

Zdroj: www.firstaid.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat