Prostreno.cz

Proteinová léčba pro vlasy z domácích zásob

Už jste někdy slyšeli o proteinové léčbě vlasů? Jedná se o vynikající záležitost! Bílkoviny obsahují aminokyseliny, které jsou nezbytné pro posílení vlasů a podporu jejich růstu. Dopřejte si ozdravnou kúru v pohodlí domova. Po jakých ingrediencích sáhnout?

Jsou vaše vlasy slabé, suché a křehké? Léčba proteiny je dočasným, ale účinným řešením takových problémů. Keratin, přírodní protein v našich vlasech, je vysoce náchylný k poškození, za kterým stojí slunce, vítr i chemické úpravy. Proteiny vlasy vyživují a posilují je navenek i zevnitř. Jak často by se na prameny měly aplikovat? Jednou až dvakrát měsíčně. Jaké konkrétní benefity poskytují?

Zjemnění vlasů

Proteiny prokazatelně zjemňují vlasy a odstraňují odumřelé kožní buňky z pokožky hlavy. Tím to ovšem jenom začíná.

Posílení pramenů

Proteiny pronikají přímo do vlasových folikulů, čímž přispívají ke zpevnění a posílení vlasů.

Hydratace a extra objem

V neposlední řadě léčba bílkovinami vlasy hydratuje, chrání, dodává jim objem a lesk. Je třeba pro tohle všechno absolvovat návštěvu salonu? Vůbec ne! Existují i přírodní a dost levnější možnosti. Stačí se poohlédnout po domácích zásobách.

Avokádo

Avokádo obsahuje mastné kyseliny a proteiny, které opravují, posilují a vyživují poškozené vlasy. Můžete si připravit léčbu bílkovinami jednoduchým rozmačkáním pár kusů avokád nebo smícháním avokádové kaše s majonézou. Tuto masku naneste na pokožku hlavy a vlasy (od kořínků po konečky). Nechte působit 20 minut a poté opláchněte. Vlasy budou oživené, vyživené a hebké.

Řecký jogurt

Mléčné výrobky, jako je jogurt a zakysaná smetana, obsahují bílkoviny a kyselinu mléčnou, která vlasy čistí. Připravte si proteinový kondicionér smícháním vajíčka a jogurtu. Směs nechte na vlasech asi 20 minut, následně ji smyjte vlažnou vodou.

Avokádo nebo řecký jogurt se dá kombinovat s přísadami, jako je kokosový olej, med, kokosové mléko, banán, smetana nebo majonéza. Směs zahřejte, naneste na vlhké vlasy a zakryjte hlavu igelitovým sáčkem. Směs nechte asi 30 až 40 minut působit. Vlasy umyjte obvyklým způsobem





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat