Prostreno.cz

Jarní detox pleti pomocí přírodních olejů

Naše pleť dostává každodenně pořádně zabrat, sluneční záření, make-up, zakouřené prostředí a tak dále. S příchodem jara bychom měli dopřát i pořádnou očistu naší pleti a jak jinak než přírodně. Máme pro vás několik esenciálních olejů, které oceníte při péči o pokožku i vlasy.

V první řadě si dejte pozor na výběr oleje, nezaměňujte esenciální oleje s vonnými oleji. Esenciální oleje jsou sice dražší, ale obsahují „esenci“ dané rostliny, jsou z ní vyrobeny. Kdežto vonné oleje jsou často vyráběny synteticky a jedná se spíše o chemický koktejl, který by s vaší pokožkou mohl nadělat pěknou paseku.

Jak používat na pleť?

Při použití esenciálních olejů nejprve pokožku navlhčete a poté aplikujte pár kapek oleje a rozetřete. Olej se díky tomu rychleji vstřebává, nezanechává za sebou mastný povlak a neucpává póry. Nyní si jen stačí vybrat vhodný olej a můžete začít. Jaký bude váš oblíbený?

Levandulový olej

Levandulový olej je známý pro své protizánětlivé, protiplísňové, antidepresivní, antiseptické a antibakteriální vlastnosti. Patří mezi nejoblíbenější oleje v aromaterapii. V pleťové péči přispívá k léčbě akné, vyrážek a tiší bolesti kloubů. Říká se, že přidání několika kapek oleje do vody zvyšuje krevní oběh a zlepšuje duševní pohodu.

Jojobový olej

Jojobový olej se získává ze semen jojoby a je nejblíže podobný kožnímu mazu produkovanému lidskou kůží. Zvlhčuje pokožku a udržuje ji hladkou a vláčnou. Jojobový olej je také skvělou složkou proti stárnutí a je známo, že redukuje vrásky.

Heřmánkový olej

Heřmánkový olej je vhodný pro citlivou pleť a má silné protizánětlivé účinky. Blahodárně působí při akné a dermatitidách, mírně vysušuje, zklidňuje psychiku a pomáhá při nespavosti. Pokud nakapete pár kapek do vody, zlepšuje trávení a také léčí žaludeční poruchy, jako je průjem a zácpa.

Citronový olej

Citronový éterický olej má také antibakteriální vlastnosti, které pomáhají při léčbě kožních vyrážek. Dále změkčuje kůži, a pokud smícháte pár kapek se šamponem, dodá vašim vlasům pevnost a lesk. Navíc citronová vůně podněcuje naši mysl a cítíme se více svěží a plni energie.

Měsíčkový olej

Tento bylinný olej má mnoho léčivých účinků. Olej z měsíčku působí jako přírodní zvlhčující prostředek, vhodný pro ošetření rozpraskaných rtů a suché pokožky.

Zdroj: www.healtlhine.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat