Prostreno.cz

Zdravé přírodní vlasové kondicionéry pro každý typ vlasů

Suché, vlnité a hrubé vlasy vyžadují řádnou péči. Používání dobrého kondicionéru je v takových případech prioritou. Vyměňte ty syntetické za domácí! Co budete potřebovat? Vystačíte si s tím, co máte doma!

Kondicionování je proces, který pomáhá udržet vlasy hydratované, hladké, měkké a bez roztřepených konečků. Takový kondicionér si přitom klidně připravíte i doma. Které suroviny z kuchyně patří k těm nejlepším?

Ocet, vejce a olivový olej

Rozšlehejte dvě, tři vejce a přidejte do nich lžíci octa a dvě lžičky citronové šťávy. Dobře promíchejte. Poté ještě směs obohaťte o jeden a půl lžičky olivového oleje a jednou polévkovou lžící medu. V mixéru vytvořte hustou pastu, tu naneste na vlasy a nechte 10 až 15 minut působit, poté opláchněte.

Vejce působí jako účinný kondicionér a dodává vlasům lesk. Olivový olej je úžasný elixír, díky kterému vlasy zesilují. Med pomáhá udržet kštici hydratovanou a ocet patří k zodpovědným prostředkům při léčbě vypadávání vlasů.

Banánová vzpruha

Vezměte jeden banán, tři lžíce medu, tři lžíce mléka, tři lžíce olivového oleje a vejce. Všechny tyto složky dobře promíchejte a usilujte o konzistenci pasty. Opět naneste na vlasy a nechte působit 15 až 30 minut a smyjte.

Banán je jedním z nejlepších vlasových kondicionérů, které jsou prospěšné pro obnovu poškození vlasů. Zázraky dělá hlavně s těmi hrubými a kudrnatými!

Kokosový olej a med

Vezměte jednu polévkovou lžíci kokosového oleje, jednu polévkovou lžíci medu, jednu polévkovou lžíci citronové šťávy, dvě polévkové lžíce tvarohu a jednu lžičku růžové vody. Všechno dobře spojte a natřete na šamponované vlasy. Nechte působit 10 až 15 minut a následně opláchněte pod tekoucí vodou.

Kokosový olej vlasy změkčuje, pomáhá při jejich zesilování a růstu. Základní minerály a mastné kyseliny v kokosovém oleji dobře vyživují pokožku hlavy.

Jablečný ocet

Vezměte dvě lžíce octu jablečného octa spolu s jednou polévkovou lžíci medu a dvěma šálky vody. Všechny složky dobře promíchejte. Po umytí vlasů roztok naneste od poloviny délky kštice ke konečkům a již neoplachujte. Z jakého důvodu? Kyselina octová pomáhá vyhladit vlasy a dodá jim lesk.

Jogurtový kondicionér

Vezměte misku a rozklepněte do ní vejce. Přidejte asi šest polévkových lžic jogurtu a ingredience řádně promíchejte. Směs naneste na vlasy, zakryjte igelitovým sáčkem a nechte 15 až 30 minut působit. Poté smyjte. Jogurt díky obsahu bílkovin a kyselině mléčné čistí pokožku hlavy a hydratuje vlasy.

Zdroj: www.healthline.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat