Prostreno.cz

Oblíbené sporty, které zatočí s přebytečnými kily

Pohyb je synonymum pro zdravé tělo i zdravého ducha. Pokud zrovna jste v redukční dietě a chcete do léta zhubnout nějaké to kilo, máme pro vás hned několik vhodných pohybových aktivit, které vás rychle dostanou na vysněnou váhu a vyrýsují postavu. Z tohoto seznamu si jistě vybere každý.

Hubnutí nespočívá jen v drastické dietě, se změnou jídelníčku by měl přijít také pravidelný pohyb, při jakém sportu bude vaše tělo spalovat jako o závod?

Skákání přes švihadlo

Švihadlu se ne náhodou říká bič na kalorie. Uvádí se, že můžete spálit od 600 až po 1000 kcal za jednu hodinu dle intenzity, váhy osoby a pohlaví. I pomalé tempo dokáže s tělem zázraky, ačkoli se to na první pohled nezdá, jde o velmi náročné cvičení, kdy zapojíte celé tělo.

Běh

Běh patří mezi nejoblíbenější sporty, protože je finančně naprosto nenáročný, jediné, za co si vyplatí připlatit je kvalitní obuv, ale to je tak vše, ostatní doplňky jsou už na jednotlivci. Samozřejmě jiné tempo bude mít začátečník a jiný pokročilý, pro vaši představu o kalorickém výdeji, pokud poběžíte rychlostí 8 min/km po rovném terénu můžete spálit od 560 do 840 kcal za hodinu.

Běh dokáže perfektně nastartovat vaše tělo i váš metabolismus, lepší spalování ta budete mít po celý den. Pokud s během začínáte, tak se hned nepřetěžujte ve vyšší tepové frekvenci by vaše tělo méně spalovalo a jelo by takzvaně na vytrvalost. Vhodné tempo lze najít snadno při běhu byste měli zvládnout i lehkou konverzaci, takže se vůbec nestyďte za pomalé tempo, méně je někdy více.

Jízda na kole

Jízda na kole je pro někoho celoživotní láska, rozhodně patří mezi nejoblíbenější sporty a není se čemu divit. Při jízdě na kole zvládnete očistit mysl a zároveň vyplavíte spoustu kalorií. Pro představu, pokud budete šlapat do pedálů v intenzivním tempu může spálit od 490–750 kcal za hodinu. Intenzitu je vhodné i střídat, ale pokud nepojedete na rotopedu ve fitku, tak se o to krajina postará za vás.

Veslování

Samozřejmě asi nepoběžíte hned někam na lodičky, ale můžete využít takzvaný veslovací stroj, který najdete snad v každém fitness centru, nebo si ho můžete pořídit i domů. Při tomto tréninku můžete spálit od 480 až do 720 kcal za hodinu. Pokud chcete trénink ještě vylepšit, zapojte veslovací stroj do takového menšího kruhového tréninku. Několik minut veslujte a pauzu věnujte aktivnímu odpočinku a střídejte například dřepy, kliky, sedy-lehy a atp.

Schody

Při chůzi či běhu po schodech vlastně vykonáváte zároveň aerobního i anaerobního cvičení. Na schodech zapojíte opět celé tělo a zároveň posilujete svalstvo převážně v oblasti zadečku, hýždí a lýtek. Pokud si chcete ztížit obtížnost vezměte si do rukou kilové činky, při chůzi nezapomínejte také na pohyb rukou, jen ať se také pěkně zapojí.

Plavání

V našem seznamu nesmíme opomenout ani plavání. Plavání je skvělé pro procvičení celého těla, navíc díky nadnášejícímu efektu šetříte své klouby, což může být pro začátečníky velmi důležité. Pokud máte nadváhu a s hubnutím teprve začínáte, mohlo by být pro vás plavání tím pravým startem. Šetří vaše klouby a pohyby ve vodě vám příjemně protáhnou tělo a ztuhlé svaly. Opět hned nesoutěžte s pokročilými plavci i při rekreačním plavání se spalují tuky. V jedné hodině rekreačního plavání můžete spálit přibližně 700 kalorií. Navíc většina velkých bazénů a koupališť pořádá různé kurzy cvičení ve vodě, které jsou velmi efektivní.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat