Prostreno.cz

Na bolestivou menstruaci vyzrajte pomocí bylinek

Bolestivá a velmi silná menstruace trápí nejednu ženu. Často bývá spojená i s citlivým a bolavým poprsím. Prsa navíc reagují na menstruaci absorbováním většího množství tekutin, což situaci nijak nezlepšuje. Bolestivou menstruaci a bolestivá ňadra můžete zklidnit i přírodně za pomocí známých bylinek. Které jsou ty nejlepší?

Všimli jste si toho, že prsa jsou během menstruace o něco větší, většinou si této změny všímají muži, dokonce se říká, že v období menstruace jsme pro muže přitažlivější. Možná je na tom něco pravdy, ale většina žen během těchto dní spíše trpí bolestí a různým nepohodlím. Máme pro vás několik typů, jak můžete zmírnit bolest a bolestivé pnutí v prsou, jaké bylinky jsou přímo stvořeny pro ženy?

Drmek

Drmek obecný patří mezi vyhledávané bylinky, ovlivňuje hormonální hladiny, odstraňuje nepříjemné projevy premenstruačního syndromu a klimakteria, posiluje plodnost. Je doporučován užívat také jako prevence potratu, na podporu ovulace a při nejrůznějších gynekologických potížích, ale než byste se rozhodli drmek užívat v těhotenství, raději se poraďte s vaším gynekologem.

Měsíček

Měsíček lékařský má zklidňující efekt, pokud vás trápí jakékoliv nepohodlí při menstruaci, může vám pomoci ulevit od bolesti. Podle lidové medicíny je měsíček doporučován na gynekologická a nádorová onemocnění. Navíc pomáhá podporovat normální funkci jater. V bylinné lékárně si můžete zakoupit sušené květy měsíčku a popíjet jako čaj dvakrát denně.

Červený jetel

Červený jetel obsahuje přírodní látky nazvané fytoestrogeny, které jsou příbuzné svojí strukturou ženským pohlavním hormonům estrogenům. Tím příznivě ovlivňují hormonální hladiny. Rovněž může napomáhat k úpravě nepravidelné menstruace a přispívá ke zmírnění bolesti a nepohodlí. Také bývá doporučováno u žen, které mají potíže v období klimaktéria.

Pupalka dvouletá

Pomáhá při napětí v prsou a při premenstruačním syndromu. Olej z pupalky se užívá vnitřně po lžičkách nebo ve formě kapslí. Lze zakoupit v kapslích i s vitamínem E, což je vynikající kombinace pro optimální komfort před a během menstruace.

Kontryhel

Kontryhel je velmi pozoruhodnou bylinkou, obsahuje totiž rostlinné hormony, které příznivě ovlivňují hormonální procesy v ženském těle. Napomáhá tak bezproblémovému průběhu menstruace, ať už jde o pravidelnost či sílu krvácení. Při pravidelném užívání můžete zapomenout i na vedlejší příznaky menstruace, jako pocení, nervozita, úzkost i nespavost. Kontryhel ocení i ženy během menopauzy.





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat