Prostreno.cz

Dietní tipy pro zhubnutí na poslední chvíli

Základem je vynechání rafinovaných sacharidů a cukrů. A díky kterým dalším dietním trikům můžete své tělo na poslední chvíli vyladit do plavek? Každá kalorie se počítá!

Chcete-li zhubnout zdravým způsobem, považuje se za ideální ztrátu asi kilogram hmotnosti týdně. Nezapomeňte, že zdravá strava a spousta cvičení vám umožní cítit se méně unaveně a ve stresu. Na poslední chvíli se však hodí i pár dalších rad.

Jezte!

Pokud dramaticky snížíte počet přijatých kilojoulů, ochudíte se o bílkoviny, esenciální tuky, vitaminy a minerály. To vše na úkor zdraví. Vaše tělo potřebuje vysoce okysličené prokrvení krve a spoustu minerálů, stejně jako další živiny, jako jsou tuky a bílkoviny. Proto mějte na paměti, že nejíst je ten největší nesmysl.

Přijímejte proteiny

Protein je nezbytnou součástí zdravé výživy, která navíc urychluje hubnutí. Zanechává pocit sytosti a pomáhá snižovat celkový tělesný tuk. Zde je několik návrhů. K obědu si místo rýže dejte quinou nebo amarant. Ke snídani přidejte klíčky nebo salát z fazolí. Ke svačině si dopřejte mandle, kešu ořechy, pistácie, dýňová semínka, slunečnicová či chia semena. Doplníte tak i omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu

Rozlučte se se zpracovanými potravinami

Pročítejte etikety a vyhněte se všem konzervačním látkám, umělým barvivům a čemukoli, co nelze vyslovit. Jedná se o potraviny, které jsou plné sodíku a mají tak málo živin, že vašemu tělu vůbec nic nedají.

Vynechte smažené

Přeskočte všechny smažené hranolky, jarní závitky a své oblíbené, nezdravé jídlo. Tuky ve smažených potravinách zvyšují zánět a poškození volnými radikály. Také pochopitelně přispívají k obezitě.

Rozpohybujte se

Tanec, jóga, pilates, jízda na kole nebo svižná procházka. Cvičení nejméně čtyřikrát krát týdně posiluje účinky zdravé výživy, spaluje kalorie a přispívá k produkci endorfinů.

Hydratujte své tělo

Čistá voda je nejpřínosnější forma kapaliny ke konzumaci. Časopis Klinické endokrinologie a metabolismu zveřejnil studii o termogenním účinku vody, která vede k 30 % zvýšení metabolismu. Voda také působí jako přírodní prostředek potlačující chuť k jídlu, což napomáhá hubnutí.

Přidejte do jídel pálivou papriku

Červená pálivá paprika, díky složce zvané kapsaicin, podporuje metabolismus a snižuje celkový příjem kalorií. Pomůže vám tedy dosáhnout vašich cílů.

Zdroj: eatthis.com, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat