Prostreno.cz

Peeling z kuchyně proti černým tečkám

Černé tečky všude po obličeji. Taky vás trápí? Vyzkoušejte zázračný peeling z kuchyňských surovin! Které tři absolutně běžné potraviny přispívají k bezchybné pokožce?

Černé tečky nejsou nic víc, než ucpané póry, jež se ucpávají nečistotami a odumřelými kožními buňkami. Kolikrát se objevují, i když se o svoji pleť staráte. Pravda je totiž taková, že mastnější pokožka je k rozvoji podobných kožních problémů náchylnější, takže je těžké udržet ji dál od akné, pupínků a právě i černého neštěstí. Spoléháte se v tomhle směru na odborníky?

Make-up báječný. Ale co ten zbytek?

Platí, že spousta lidí utratí obrovské množství peněz v salonu nebo za kosmetické výrobky, jenže ani pak není stopka tmavým tečkám zaručená. Když se otevřené póry v kůži dostanou do kontaktu s nečistotami, vede to k nahromadění částic, které jsou stavebním kamenem proklínaného problému. A co hůř, léto, kdy se člověk víc potí, je na to jako dělané. Tečky se pak objevují nejen na nose nebo tváři, ale dokonce i na bradě. Naštěstí se v takovém případě můžete obrátit o pomoc směrem k přírodě. Čím byste svoji pokožku měli dvakrát týdně vyčistit?

Ovoce, oves i hydratační sladidlo

K ruce si připravte jeden rozmačkaný banán (na kaši), 2 lžíce drcených ovesných vloček a 1 lžíci medu. Do misky vsypejte vločky a následně přidejte med spolu s banánovou kaší. Smíchejte všechny ingredience a směs aplikujte na obličej. Krouživým pohybem svoji pleť „obruste“ a následně nechte tuto masku a peeling v jednom 5 až 7 minut působit. Jakmile je hotovo, omyjte obličej teplou vodou a aplikujte jemný hydratační krém, který neucpává póry. A proč zrovna tahle svatá trojice vám pomůže?

Sbohem, bakterie i mastnoto!

Oves pomáhá při odlupování odumřelých kožních buněk a odstraňuje nečistoty. Také má schopnost absorbovat přebytečné oleje a maz z kůže. Med zase působí jako zvlhčující činidlo s antibakteriálními a antimikrobiálními vlastnostmi, zatímco banán poskytuje pleti ztracenou vlhkost. Toto ovoce spolu s ovsem navíc zdvojnásobuje exfoliační sílu, která je ideální pro mastný typ pleti. Než se tedy za drahé peníze svěříte do péče odborníků, nejprve vsaďte na osvědčené suroviny z kuchyně.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat