Prostreno.cz

Spolehlivé bylinkové čaje zmírňující nadýmání

Potýkáte se s nadýmáním a plynatostí? Učiňte tomu přítrž tou srávnou cestou. Ty správné čaje vás jednoho i druhého zbaví. Už jste zkoušeli třeba ten kmínový?

Nadýmání je v podstatě hromadění plynu v žaludku a střevech. Stává se tak proto, že trávicí systém někdy nefunguje tak docela správně. Za nadýmáním přitom stojí řada příčin, jako například velmi objemné jídlo, mnoho sycených nápojů, zácpa, menstruace a další. V první řadě je vhodné snížit spotřebu mléčných výrobků, fazolí a mastných potravin. V té druhé se hodí pít určité čaje. Jaké? Tyhle s nadýmáním skoncují!

Zázvorový čaj s medem a citronem

Zázvor je jedním z předních koření, které může být použito k nápravě nadýmání. Přidáním medu a citronu vylepšíte chuť tohoto čaje a zároveň získáte další benefity. Med posiluje imunitu, zatímco citron s vitaminem C může udržet vaši pokožku i ostatní tělesné funkce zdravé a v kondici.

Heřmánkový čaj

I heřmánek nabízí řadu zdravotních výhod, mezi které patří boj proti stresu a snížení zánětu. Heřmánkový čaj také uvolňuje zachycený plyn, a proto může poskytnout úlevu od nadýmání. Také jej uvítají ty ženy, které trpí na menstruační křeče. Heřmánek se však hodí pít i při bolestech kloubů. To jste věděli?

Mátový čaj

Jeden z nejspolehlivějších léků na nadýmání? Šálek mátového čaje. Ten má uklidňující účinky na střevo a přispívá ke snížení stresu v žaludku. Ostatně, máta se doporučuje u pacientů se syndromem dráždivého tračníku. Může však také pomoci při snížení bolesti břicha.

Fenyklový čaj

Semena fenyklu jsou jedním z nejlepších koření, které přirozeně ochlazuje tělo a také napomáhá hladkému fungování trávicího systému. Když se semínka povaří ve vodě a snědí, zatočí s nadýmáním, plynatostí i křečemi.

Kmínový čaj

Kmín se přidává do řady jídel, a to ze dvou prostých důvodů. Vylepšuje chuť pokrmů, ale primárně podporuje trávení v důsledku přítomnosti thymolu. Stačí kmín povařit ve vodě, čaj scedit do šálku a podle libosti přidat med či citron. To je úleva, že? Sluší se však uvést, že pokud nadýmání a plynatost přetrvávají po delší dobu, měli byste se poradit se svým lékařem.

Zdroj: www.lifewithherbs.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat