Prostreno.cz

Přírodní fígly fungující na suché paty na výbornou

Nemáte čas na pedikúru a už vůbec ne na to, jít někam do salónu? Nevadí, tuhle část nohou dáte do pořádku i doma, navíc za minimální náklady. Poslouží vám k tomu cibule, sádlo nebo banán!

Léto se blíží mílovými kroky, což znamená, že opět přijde řada na sandály, žabky, pantofle a další modely otevřených bot. Nabízí se tedy otázka, v jaké kondici jsou vaše paty? Pokud svou suchou a popraskanou kůží moc parády nenadělají, vyžaduje to okamžitou nápravu. A první pomoc nabízí hned několik přírodních prostředků!

Cibule přijde vhod nejen v kuchyni

Tradiční ochucovadlo, o jehož původu se dodnes hodně spekuluje, svede divy i v situacích, ve kterých byste to možná nečekali. Už jste někdy slyšeli o tom, že pravidelné potírání pigmentových skvrn rozkrojenou čerstvou cibulí vede k jejich pozvolnému zesvětlování? Aromatická ingredience naložená ve francovce zase zatne tipec lupům, což se vám také může hodit. Jenže pozor, tím schopnosti pokladu typické chuti ještě nekončí. Již naši předci dobře věděli, že ošetřování pat cibulovou šťávou přinese výsledky v podobě měkké a hebké pokožky, na niž je radost pohledět. Inspirujete se?

Vepřové sádlo? Mazadlo k nezaplacení

Sádlo je živočišný tuk, jenž se běžně využívá při vaření a smažení, ale uplatní se i při přípravě pokrmů studené kuchyně. Máte ho v domácích zásobách i vy? Pak ho neváhejte využít! Natírejte si jím chodidla každý večer před spaním, lepší řešení zrohovatělé kůže jen tak nenajdete. Ostatně, tenhle „mazlavý“ zlepšovák patří na seznam nejstarších babských rad, což o jeho účinnosti mnohé napoví…

Banán jako exotický fígl

Poškozeným patám značně prospěje zásah jakýmkoli ovocem, nicméně konkrétně banán má navíc i silné léčebné vlastnosti. Tak proč nepovolat do akce zrovna jeho? Zralá buničina tohoto tropického drahokamu odstraní odumřelé kožní buňky, zatímco „opraví“ nedokonalosti a hloubkově pleť vyživí. Stačí jen kousek položit na „místo činu“ a vyčkat zhruba deset minut. Efekt bude naprosto úžasný!

Zdroj: www.beautytips.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat