Prostreno.cz

Pigmentové skvrny zmizí po masce z mléka

Pokud vás během léta trápí pigmentové skvrny, hrubá pleť, vrásky nebo povadlá kůže, moc parády v odhalených šatech neuděláte. Pomozte si ledovými kostkami, obklady z chmelových šištic nebo nepasterizovaným mlékem!

Léto přeje odhalené pokožce a vzdušnému oblečení. Je tedy žádoucí mít pleť hebkou, hydratovanou a bez vad. O té vaší se něco takového rozhodně tvrdit nedá? Nevadí, na každý problém existuje řešení!

Povadlá kůže a vrásky nemají šanci

Smíchejte 1 polévkovou lžíci maliníku a květů lípy, zalijte směs dvěma sklenicemi vroucí vody, zabalte do utěrky a nechte odstát 30 minut. Až odvar zchladne, nalijte ho do připravených forem a dejte do mrazničky. Kostkami ledu si před spaním potírejte postižená místa.

Proti povadnutí kůže zabírají i obklady z odvaru chmelových šištic, z odvaru ovsa nebo z nálevu listů břízy a jitrocele. 1 sklenicí vroucí vody zalijte 1 polévkovou lžíci byliny, ohřívejte na mírném ohni 5 minut, nechte 15 minut odstát a sceďte.

Nežádoucí spáleniny? Použijte žloutek!

Již jste okusili první sluneční paprsky a nedopadlo to zrovna nejlépe? Jako prostředek proti spáleninám a popraskané pleti dobře funguje vaječný žloutek. Ten si v silné vrstvě naneste na postižená místa. Když žloutek zaschne, umyjte pleť vodou.

Zelí proti hrubé a suché pleti

Po zimě je pleť často vysušená a hrubá, což je znát i na rukou. S tím se také dá snadno zatočit! Svým rukám dopřejte dvakrát týdně koupel ze šťávy kysaného zelí nebo z mléčné syrovátky. Po odpočinku v lázni promažte pokožku na noc mastným krémem a nandejte si látkové rukavice. Již po jedné proceduře prokouknete, pleť se zjemní a vyživí.

Mléko na pigmentové skvrny

Trápí-li vás pigmentové skvrny, připravte si roztok ze 3 dílů nepasterizovaného čerstvého mléka a 1 dílu čistého lihu. Touto směsí si na noc potírejte obličej.

Otoky

Otoky a podrážděná pokožka taky nepatří mezi příjemné záležitosti. Zalijte 1 sklenicí vroucí vody hrst růžových okvětních plátků a nechte 30 odsát. Studeným nálevem oplachujte postižená místa. Jako u případu vrásek a povadlé pleti si můžete z nálevu připravit ledové kostky a před spaním si inkriminované oblasti potírat.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10304091/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat