Prostreno.cz

Detoxikační nápoje s opravdu vynikající chutí

Chystáte se v zájmu svého zdraví pročistit tělo? Ale bojíte se, že vám nápoje nebudou chutnat? Naordinujte si citronovou vodu nebo ananasovou šťávu a obavy budou ty tam.

Přemýšlíte o předletní detoxikační kúře? V pořádku. Důkladná očista od toxinů přispívá ke správnému fungování všech orgánů. Organismus zbavený škodlivin také mnohem lépe vstřebává vitaminy a minerály, což zase posílí obranyschopnost. Tento druh „úklidu“ rovněž připraví příhodné podmínky pro hubnutí a celkově zlepší kondici, přičemž pozitivně ovlivní také vizáž. Jenže jaké prostředky zvolit? Protože byste neměli podceňovat ani příjem tekutin, přímo se nabízejí tyto detoxikační nápoje. Který na vás působí nejsympatičtěji?

Voda s citronem. Ta se nezdá

Pokud jde o vykázání „smetí“ z těla, skvělým pomocníkem je obyčejná voda, která nahromaděný odpad pomůže vyplavit přirozenou cestou, tedy močí a potem. Jestli vás vidina „kohoutkového životabudiče“ pranic neláká, vymačkejte si do něj trochu citronové šťávy. V souvislosti s kyselým plodem si sice mnozí představí chřipku a horký čaj, ovšem žlutý zázrak obsahuje spoustu vlákniny a cenných látek, jejichž spolupráce podporuje také metabolické funkce a detoxikuje útroby.

Lahoda v rytmu ananasu

Přecházíte ananas v obchodě bez povšimnutí? Chyba. Pokud ho necháte povozit v odšťavňovači, získáte samé lepší výsledky. Tropický drahokam vlivem svého jedinečného složení „udělá pořádek“ v celém systému, přičemž se zaměří hlavně na trávicí trakt. Ke všemu působí protizánětlivě a poskytuje prevenci před rakovinou. Třeba by vás mohlo zajímat i to, že přítomný enzym bromelin značně pomáhá s úspěšným zahnízděním embrya, čímž zvyšuje šance na otěhotnění.

Pomerančový džus. I ten přijde k duhu

Kdekdo vnímá pomeranč jako obyčejné ovoce. Opak je pravdou! Kromě mnoha vitaminů a minerálů v něm naleznete více než 170 fytochemikálií s antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi. Jeho prostřednictvím „načepujete“ i přírodní látku zvanou hesperidin, která zabraňuje ucpávání cév a zároveň přispívá k regulaci krevního tlaku. Pomerančový nápoj nabízí i významný podíl vitaminu C, přičemž vykazuje zásadité účinky. Přesně díky těmto aspektům je možná překvapivým, byť účinným „čistidlem“, jež navíc příznivě ovlivňuje i imunitní systém.

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.howtodoit.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat