Prostreno.cz

Suchým a podrážděným očím dopřejte okurku

Za dlouhé koukání do počítače nebo výlet do přírody draze platíte nepříjemným pocitem a pálením v očích? Nasaďte rychlou léčbu! Možná byste nevěřili, co svede takový heřmánek s bramborou. A proč pozvat na palubu i kokosový olej?

Máte suché a podrážděné oči? Možná za to může monitor počítače, do něhož jste „zírali“ celé hodiny. Příčinou ovšem může být i alergie nebo autoimunitní onemocnění, jako je revmatoidní artritida. V některých případech tento nepříjemný stav způsobuje také užívání některých léků, nošení kontaktních čoček, klimatizace či stres. Nejste příliš nakloněni kapkám, které nejsou nejlevnější? Pak na tuhle svízel zkuste vyzrát jinak. Jaké máte možnosti?

Černý čaj jako možné východisko

Zní to asi bláznivě, ale tahle kúra je osvědčenou babskou radou na kdejaký nešvar. Nemáte zrovna chuť na šálek černého čaje? No výborně, hurá do toho. Za žádných okolností se však nezbavujte použitých sáčků. Raději si je položte na zavřená víčka a zaujměte pohodlnou odpočinkovou polohu. Už po několika málo minutách se budete cítit mnohem lépe.

Heřmánek, všestranný přítel

Jako velmi účinný prostředek se jeví i heřmánkový obklad. Bylinku zalitou vroucí vodou nechte vychladit. Poté tekutinu přeceďte a v nálevu si namáčejte vatové tampony. Když je přiložíte na oči, výrazně se vám uleví! V případě, že vám trocha zlepšováku zbyde, neváhejte ho použít i na vlasy. Tahle voňavá „medicína“ funguje jako stimulant, ochranný štít před bakteriemi, urychlovač růstu i zprostředkovatel lesku. Vmíchejte ho tedy do šamponu, nebo si s ním hřívu jednoduše opláchněte.

Kokosový olej nikdy nezklame

Ženy po celém světě se na olej získávaný z jader kokosových ořechů spoléhají. A zdaleka nejen v kuchyni! Je o něm totiž známo, že zpomaluje tvorbu nových vrásek a napravuje vzhled těch stávajících, zatímco všemi silami podporuje regeneraci kožních buněk. Ovšem nelze mu odepřít ani to, že díky obsahu kyselin kaprinové a laurové řeší zmíněný „suchý problém“. Je to proto, že jmenované složky zvlhčují, přičemž působí protizánětlivě. Promažete kokosovým olejem celou oblast okolo párového zrakového orgánu?

Brambora nebo okurka. Vyberte si

Co mají tyhle potraviny společného? Obě vám rády přispěchají na pomoc. Jen je musíte nejprve nakrájet na tenké plátky a nechat na chvíli u ledu, takže v mrazáku. Po důkladném zchlazení plátek toho či onoho položte na místa, jež vás tolik trápí. A bude po starosti…





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat