Prostreno.cz

Nakopněte tělo i bez kofeinu. Vsaďte na guaranu

Jste bez energie, potřebujete zhubnout, bojíte se o své srdce, nebo vás často sužují bolesti hlavy? Zařaďte do svého denního příjmu guaranu. Pozitivně se podepíše i na stavu vaší pleti!

Guarana je název kvetoucího keře původem z Jižní Ameriky, vědecky známého jako Paullinia cupana neboli paulinie nápojná. Semena guarany přitom užívaly již domorodé kmeny, které věděly, že poskytují stimulační účinky. Koncentrace kofeinu v uvedených semenech je totiž dokonce vyšší než v kávě, takže doslova nakopávají centrální nervový systém. To je asi hlavní důvod, proč na guaranu leckdo nedá dopustit. Její benefity však sahají mnohem dál! Co od ní i vy můžete očekávat?

Energie a podpora metabolismu

Jako každý jiný stimulant, i tento doplněk stravy je schopen zvýšit energetické hladiny a stimulovat metabolismus, který může pomoci při spalování tuků a hubnutí. Přítomný kofein je taky dobře známý při potlačování chuti k jídlu.

Zmírnění bolestí hlavy

Guarana podle všeho zmírňuje bolesti hlavy, pokud se užívá v mírných dávkách. Traduje se však, že jakmile se guarana vysadí, může se bolest hlavy vrátit.

Zkrocení úzkosti a stresu

Stimulační charakter guarany zmírňuje příznaky úzkosti, stresu a deprese. Ovšem pozor, toto platí pouze v souvislosti se střízlivým denním přísunem. Příliš mnoho guarany má přesně opačný účinek!

Udržování kardiovaskulárního zdraví

Výsledky některých vědeckých prací potvrzují, že konzumace tohoto doplňku udržuje zdravé srdce, a to díky přítomným antioxidantům. Guarana však poskytuje i protizánětlivé schopnosti, které mohou snížit nepohodlí artritidy a jiných běžných stavů, jako je například dna a syndrom dráždivého tračníku.

Vzpruha libida

Zvýšením cirkulace a průtoku krve často dochází k povzbuzení sexuální touhy. Není tajemstvím, že co se týče guarany, mnozí ji považují za afrodiziakum, které zároveň zlepšuje duševní výkon a kognitivní funkce.

Péče o kůži

Silné antioxidanty v guaraně zlepšují tón pleti a vylučují toxiny. Pokud se guarana navíc smíchá s kurkumou, působí na dobré trávení, eliminuje nadýmání a léčí průjem. Líbit se vám bude i to, že má analgetické vlastnosti, takže snižuje bolest způsobenou například menstruačními problémy. A co její odvrácená stránka?

Vedlejší účinky

Mezi vedlejší účinky konzumace guarany patří vysoký krevní tlak, vyšší riziko diabetu, problémy s nervovým systémem a nespavost.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat