Prostreno.cz

Nejlepší dieta pro suchou a šupinatou pokožku

Suchá, šupinatá a popraskaná pokožka bývá velmi bolestivá. Už jste zkoušeli všechno možné a nemožné, ale stále nemáte hebkou pleť svých snů! Začnete u jídla a zařaďte do svého denního příjmu tyhle potraviny!

Mnoho faktorů, jako jsou geny, věk a životní styl, může vést k suché kůži. Existuje však jedno řešení, které všechny dopady uvedených příčin zmírní. Jídlo. Ano, je to tak. Když budete jíst správné potraviny, můžete svoji pokožku uzdravit. Jak a čím?

Voda a jedině voda

Pokud jde o ošetření suché kůže, prvním a nejdůležitějším faktorem je voda. Ta pomáhá hydratovat buňky, udržuje je aktivní a funkční, zároveň předchází stárnutí. Proto denně pijte minimálně 3 litry vody (nebo více, pokud pravidelně cvičíte). V případě, že už čisté vody máte trochu po krk, přidejte do karafy nakrájené ovoce, bylinky a koření. Chuť bude zajímavější. A co si dát na talíř?

Avokádo

Jeden šálek čistého avokáda obsahuje 23 mg vitaminu C, 4,8 mg vitaminu E, 336 IU vitaminu A, 48,3 mg vitaminu K, 253 mg omega-3 mastných kyselin a slušné množství folátu. Všechny výše uvedené živiny pomáhají při opravě kožních tkání, rehydrataci kožních buněk, snižování drsnosti pokožky a eliminaci vrásek. Avokádo přitom přidávejte do omáček a salátů. Při externím použití jednu čtvrtinu avokáda rozmíchejte s trochou medu a jogurtu. Nechte působit 20 minut a poté masku setřete měkkým hadříkem namočeným ve vlažné vodě.

Banán

Banány jsou bohaté na vitaminy A, B, C a D, niacin, riboflavin, thiamin, měď, zinek, železo, hořčík, vápník, draslík, fosfor, kyselinu pantotenovou a dietní vlákninu. Mají protivráskové vlastnosti a pomáhají zvlhčit pokožku. Vláknina vyplachuje toxiny a tím omlazuje kožní buňky. Pravidelná konzumace banánů tak může pleti dodávat lesk a hebkost, kterou tak potřebuje. Z těchto důvodů konzumujte alespoň jeden banán denně. Nebo, jako v předchozím případě, využijte sílu masky. Půl banánu smíchejte s jednou lžičkou medu a jednou polévkovou lžící jogurtu. Naneste na pleť, nechte 20 minut působit a omyjte vlažnou vodou.

Aloe vera

Tato zelená a masitá rostlina má nesčetné přínosy pro zdraví. Jedním z nich je ošetření suché pokožky a záchrana při kožních problémech. Gel aloe vera obsahuje lipidy, vodu, vitaminy A, C, E, B12 a cholin, minerály, jako je zinek, měď, draslík, hořčík, selen, chrom a vápník, aminokyseliny, glykosidy, antrachinony a glukomanany.

Aloe vera má antioxidační, antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Pomáhá rehydrataci, hydrataci a změkčení pleti. Taky podporuje syntézu kolagenu, zpomaluje stárnutí kůže a chrání pokožku před UV zářením. Co s ním? Můžete konzumovat šťávu z aloe vera a léčbu podpořit nanášením gelu přímo na kůži. Po dvaceti minutách působení pleť otřete čistým, měkkým hadříkem namočeným ve vlažné vodě. Na svůj jídelníček také přidejte kokosový olej, ryby a okurku. Suchá pokožka se promění k nepoznání!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat