Prostreno.cz

Milostné touhy mužů ubíjejí některé potraviny

Sexuální apetit mužů je ovlivněn řadou faktorů a strava je jedním z nich. Co by muži rozhodně neměli jíst a pít? Mátové nápoje, včetně mojita, jsou zakázány!

„Ztráta libida může být spojena s nedostatkem vitaminu B, který obecně ovlivňuje energii. Stav je způsoben i nízkou hladinou zinku, jež ovlivňuje produkci testosteronu, roli však hrají i nedostatky mastných kyselin. Ty se zase podílejí na celkové produkci hormonů,“ vysvětluje americká lékařka Taz Bhatia, uznávaná odbornice na integrační zdraví a prevenci, s tím, že vitaminy jsou klíčem k lepšímu průtoku krve a orgánové funkci.

Proto konzumace ovoce a zeleniny s vitaminy A, E a omega-3 mastnými kyselinami, jako jsou třeba organické jahody, avokádo a sladké brambory, libido udržují aktivní. Na druhou stranu je vhodné vyhýbat se lákadlům, které mužskou vášeň zabíjejí. Které to jsou?

Mléko a mléčné výrobky

Intolerance na laktózu? Nadýmání a plynatost mohou skutečně ovlivňovat sexuální apetit. Podle doktorky Taz Bhatia si mnoho mužů neuvědomuje nesnášenlivost laktózy, takže ji nadále konzumují. „Omezení mléčných výrobků je však přínosné,“ vysvětluje uvedená expertka. Špatné je, že laktóza se objevuje i ve zmrzlině, typické laskomině letních měsíců.

Alkohol

Špatná zpráva pro všechny muže? Nadměrná konzumace alkoholu je pro libido nebezpečná. Alkohol způsobuje erektilní dysfunkce. Proto se nedoporučuje překračovat limit pěti až maximálně sedmi drinků týdně. Ostatně, za únosnou míru se považuje maximálně jeden drink denně pro ženy a dva drinky denně pro pány.

Popcorn z mikrovlnky

Mikrovlnný popcorn se může zdát jako jednoduchý, pohodlný a chutný doplněk sexy noci. Opak je však pravdou. Slaná kukuřičná jádra pro sex nejsou vhodná. „Všichni máme rádi popcorn, ale ten z mikrovlnky obsahuje kyselinu perfluoroktanovou a endokrinní disruptory. Obojí snižuje hladiny testosteronu,“ říká Taz Bhatia. A pozor, kyselina perfluoroktanová zároveň negativně ovlivňuje plodnost ženy.

Chemicky ošetřené jahody

Podle nejnovějších vědeckých zjištění většina jahod obsahuje pesticidy, které jsou spojené s vrozenými vadami, Parkinsonovou chorobou, rakovinou a ospalým libidem. „Jahody proto kupujte vždy organické,“ apeluje uvedená lékařka. A vinu nese i jedna populární bylinka.

Máta

Konzumace máty zklidňuje žaludek, zmírňuje pálení žáhy, pomáhá s kašlem i špatným dechem. I když to zní jako pohádka, každá mince má dvě strany. „Ukázalo se, že mentol v mátě vede k poklesu hladiny testosteronu,“ tvrdí Taz Bhatia. Tak pozor i na populární nápoj mojito!

Zdroj: www.doctortaz.com, www.eatthis.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat