Prostreno.cz

Maska z ovesných vloček zatočí s podrážděnou pletí

Vaše pleť je podrážděná, nebo trpí na akné? Nedovolte, aby vás stav pokožky jakkoli společensky omezoval, dejte jí, po čem touží! Ovesné vločky si zamiluje!

Není příjemné, když je pleť červená či se potýká s pupínky a vyrážkami. Věda tvrdí, že mnohdy se za těmito stavy ukrývá environmentální stres, který se týká životního prostředí. Naštěstí se vždy lze spolehnout na jistý levný způsob, jenž pleť uklidní a dodá jí vše, co potřebuje. Navíc v pohodlí domova. Povolejte do zbraně ovesné vločky!

Právě tenhle zázrak z kuchyně působí proti podráždění a svědění pleti. Také pokožku zanechává hladkou a vyživenou. Budete-li chtít všech jejich účinků využít, aplikujte masku z ovesných vloček třikrát týdně. Její příprava přitom nikterak není složitá.

Ty nejdůležitější ingredience

4 lžíce ovesných vloček nasypejte do mixéru a rozemelte na jemný prášek. Ten přendejte do misky a přidejte k němu 1 lžíci medu. Med a oves důkladně promíchejte tak, až se vytvoří kompaktní směs. Co se týče konkrétně tekutého zlata, tak med se do masky přidává proto, že působí jako hydratační prostředek s antibakteriálními vlastnostmi léčícími akné. U něj to však nekončí. Do masky patří i vaječný žloutek. Tak rozklepněte vejce a jeho vnitřkem obohaťte obsah misky.

Blahodárný koktejl živin

Žloutek je bohatý na vitamin D, což je antioxidant, jenž zpomaluje proces stárnutí. Pleťová maska je v tuto chvíli hotová. Těm, kdo mají mastnou pleť, se ale bude hodit informace, že by měli přidat i kapku citronové šťávy. Ta zbavuje přebytečného mazu. U ostatních typů pleti citron není nutný. Směs naneste na obličej a nechte působit 15 minut, poté ji důkladně opláchněte teplou vodou. A co dalšího od ovesných vloček můžete očekávat?

Relax ve vaně

Jsou výborné při ekzémech, a to u dětí i dospělých. Pochlubit se mohou omega-3 mastnými kyselinami. K mání je v nich i thiamin, železo či antioxidanty, které se podílejí na správné funkci krevního oběhu. Především se ale při louhování z vloček uvolní škrob, jenž na pokožce vytvoří tenký neviditelný film. A právě on pokožku vyživí a zabrání jejímu přesušení. Vločky v tomto případě nasypte do plátna a vložte do koupele.

Zdroj: www.beauty.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat