Prostreno.cz

K čemu všemu lze využít šalvějový esenciální olej

Máte problém s ucpaným nosem nebo nadměrným vypadáváním vlasů? Řešením může být esenciální šalvěj. Mimochodem, ta přidá pomyslnou ruku k dílu i v případě hubnutí, zatímco vám podstatně vylepší náladu!

Ačkoli momentální období sklizni šalvějových výhonků jenom přeje, vy si na procházky s košíčkem příliš nepotrpíte? V tom případě si rostlinu, kterou měl svého času v oblibě i císař Karel Veliký, pořiďte alespoň v esenciální verzi. Co všechno tenhle všestranný pomocník dokáže?

Pomoc při hubnutí, která se hodí

Rozhodli jste se, že konečně zatočíte s kily navíc? Pak jistě souhlasíte s tím, že když jde o redukci váhy, je každá pomoc dobrá. A protože jste to vy, svěříme vám jeden zaručený fitness fígl! Inhalace šalvějového oleje má příznivý vliv na metabolické funkce, přičemž bojuje proti oxidačnímu stresu, který podstatně nahrává nejen nadváze, ale i diabetu. Přijde vám tedy vhod! Nutno zmínit, že smícháte-li uvedený aromatický prostředek s dalším nosným olejem, získáte zase masážní „pomazání“ přímo na břicho, jež podporuje trávení a zbaví vás nadýmání.

Stopka rýmě. A nejen té alergické

Název zmíněné bylinky pochází z latinského slova salvare, což v překladu znamená léčit. To mnohé napovídá, nemyslíte? Tento zázrak v jakékoli podobě vykazuje silné antioxidační a antimikrobiální účinky, zatímco zprůchodňuje ucpané dýchací cesty. Je proto báječným prostředkem na rýmu, která teď v sezoně alergií trápí kdekoho. Nasajete její léčivou vůni i vy?

Lepší nálada a žádné splíny? Přesně tak

Propadli jste pesimismu a nemáte náladu absolutně na nic? Ať už za vaše neblahé rozpoložení může cokoli, svěřte se do „rukou“ šalvějové kúry. Je prokázáno, že působí mírně sedativně, zklidňuje úzkost a navozuje pocity příjemného uvolnění. Tak zapalte svíčku a kápněte pár kapek uvedeného „harmonizátoru“ do aromalampy, hodíte se do psychické pohody a začnete se na svět zase usmívat!

Vlasy jako z reklamy? Bez problému

Pokladu, o němž se bavíme, nelze odepřít ani to, že díky svému složení zlepšuje kvalitu vlasů, navrací jim ztracený lesk, zabraňuje šedinám a dodává objem. Rovněž nelze nezmínit, že tenhle spasitel působí proti nadměrnému vypadávání hřívy. Už jste o tom slyšeli? Přidejte si jeho menší množství do šamponu dvakrát týdně, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat